Geloof is gratis en voor iedereen...die 12 dollar cash heeft.

Canada, Montreal

Montreal, de stad waar het allemaal gebeurd! De stad waar Franstalig Canada de boventoon voert en waar het leven aangenaam en bruisend is. Dat is toch wat er over het algemeen wordt gezegd als het over Montreal gaat, maar zoals wel vaker zit hier waarschijnlijk een heel duur betaald marketing kantoor achter want de werkelijkheid ligt iets genuanceerder. Zoals men zegt: "der beurt hier kats wienig"

Alvorens ik bij jullie mijn hart uitstort over de stad moesten we natuurlijk eerst wakker worden, nu is dat niet zo heel moeilijk maar wat het dit keer wel iets makkelijker maakte was dat er al een ontbijtje klaar stond beneden in de kantine. Geen gepruts dus met cornflakes en vieze melk maar weer een overheerlijke bagel met cream cheese. TOP!

De plannings assistente had voor deze dag een strak schema uitgestippeld en er waren een aantal stops die we moeten nemen vandaag...geen tijd te verliezen dus! Onze eerste halte was een markt waar allemaal kleine boetiekjes zaten met allerlei Canadese meuk. Zoals sommige van onze lezers al weten zijn Linda en ik tegenwoordig "into" kunst en dus weten wij er inmiddels alles van. Zien wij een meesterwerk van kilometers afstand en maken we waarschijnlijk de mooiste broddelwerkjes binnen mum van tijd zelf. Deze keer gaven wij onze ogen eens goed de kost en vonden wij binnen no time een pracht van een kunstwerkje dat wij al direct een plekje hadden gegeven in ons huis. Klein detail...we moesten hem nog wel even kopen, maar daar zijn we goed in...geld uitgeven! (op de foto zie je welke smaak wij hebben).

Na deze leuke kunstzinnige stop gingen we door naar halte nummer 2 en dat was een straat vol met winkels die, hoe kan het ook anders, Canadese prullaria verkopen. Gelukkig konden we ons inhouden, dit keer, en hebben we geen extra spullen meer gekocht .. en dat is maar goed ook want de koffer zit al redelijk vol, maar daarover later meer.

Halte 3 was wellicht het hoogtepunt want dit was de basiliek de Notre Dame. Vol goede moed hadden wij eerst wat foto's gemaakt van de buitenkant en richten wij onze pijlen op de rij om naar binnen te mogen. Vol enthousiasme, gezonde spanning en goede moed vroegen we aan de dame van de kerk: "Hello, do you accept credit cards?" ... "no, only cash".... ik herhaal! "No only cash". Na deze donderslag bij heldere hemel bekroop ons een gevoel van WHAT THE FUCK?! Het hele land is gefinancierd met credit cards! Zelfs de pastoor heeft zijn hoofddeksel gekocht met ... een credit card! Maar nee...we only accept cash... tja, als boekhouder begrijp ik dit wel ;-) zo min mogelijk zwart op wit omzetten maar Hans de toerist ... is lichtelijk gedesillusioneerd. In de bijbel staat zoekt en gij zult vinden ... dat deden we ook naar een geldautomaat maar helaas staat er in de bijbel niet waar je dat gene dat gij zoekt dan ook daadwerkelijk vindt, handig joh dat boek. Helaas moesten we dus een keuze maken om de binnenkant links te laten liggen. Jammer maar helaas.

Halte 4: de underground city, naar verluidt verzonken stad onder de bruisende slopperwijk van Montreal..en ja wat kan ik zeggen.. het marketingbureau van Montreal heeft goed werk verricht want we zijn er in getrapt. Helaas was het niet meer dan een belofte en weinig realiteit. er waren zeker wel winkels hoor maar niets bijzonders we hadden gehoopt op een mooie art gallery en een aantal leuke local stores maar veel meer als een aantal subways, ako’s en grote kledingwinkels was het niet. Dus ook hier waren we na een lange ronde, want we raakte nogal een keer verdwaald, wel klaar.

15000 stappen verder en 3 illusies armer was het tegen 5 uur en belsoten we met ons kunstwerk…wat nog steeds geweldig is! terug naar het hotel te gaan om ons te beraden op de avondprogrammering. We twijfelden nog tussen: zorgen dat alles netjes was ingepakt voor morgen of Cirque du Soleil. Even voor de duidelijkheid, we moeten morgen rond half 6 vertrekken naar het vliegveld om naar Calgary te vliegen en met al onze nieuwe aanwinsten is het dringend nodig om de koffers opnieuw, en tactisch in te pakken. Cirque du Soleil is duur —> dus goed —> en dus wilden we daar ook wel naartoe, maar oke, realiteit is dat we het ons niet kunnen veroorloven om ons morgen te verslapen of met teveel bagage aan te komen dus hebben we besloten om toch maar naar het hotel te gaan om alles te regelen voor het vertrek. Uiteraard moest er nog wel even gegeten worden en dus gingen we opzoek. En zoals al eerder gezegd zoekt en gij zult vinden…wij vonden: een woest aantrekkelijke ober (Volgens Linda) met een daarbijbehorend restaurant en besloten daar maar iets te eten…het was lekker, het eten en het uitzicht (heb ik me laten vertellen).

Dus rest mij enkel nog….tot morgen en goedemorgen!



Echterrrrrrrrr er is nog iets wat we moeten afhandelen, genaamd: prijsvraag! Ik ga jullie nog een laatste kans geven en anders wint Linda de hoofdprijs, dus goed opletten:

Het is iets voor: Hans
Linda heeft er een hekel aan
Het is de leukste rondreis die Hans ooit heeft gemaakt (of toch niet)
En bij rondreis kun je denken aan bijv. Den Haag, Curacao of de Nationale parken.

Succes en nu echt: tot morgen en goedemorgen!

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Ben benieuwd met hoeveel overgewicht, qua koffers natuurlijk, jullie terugkomen en ja grappig kunstwerkje....

Harm & Leonie 2017-06-16 08:24:38

Zoo stil, was er een bommelding geweest of zo?

Peter 2017-06-16 08:32:09

Bij Linda en hekel aan denk ik aan, voetbal, darten en F1, dus de link naar de rondreis, ik ben hem kwijt. Maar mijn ultieme gok is dan toch, een krokodil in wat voor uitvoering dan ook. Goede vlucht en poot van Amy

Joke 2017-06-16 08:34:17

Nou..... over die prijsvraag..... ik durf het bijna niet te zeggen.... het zal toch niet dat beeld van haagse harry zijn ?.... gekocht in canada bij de plaatselijke kringloop ?......

Yolanda 2017-06-16 09:21:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.