Pff wat een rotdag!!! of nee, toch niet! Can I have Deux?

Canada, Montreal

Helaas helaas helaas…Ottawa werd Ottadada. Het was tijd om Ottawa te verlaten en ons op te maken voor onze laatste stop aan de oostkant van Canada, namelijk Montreal. Voor we vertrokken verloren we ons nog even aan de heerlijk cornflakes met lauwe melk die wij als ontbijt hadden en besloten we nog even een laatste rondje door Ottawa te lopen.

Erg opvallend als je deze stad vergelijkt met bijvoorbeeld Toronto is dat er vrijwel alleen maar “fatsoenlijke” mensen rondlopen. Goed verzorgd, netjes gekleed en je voelt je er gewoon op je gemak. Iets wat we in Toronto een stuk minder hadden. Maar voordat we echt echt echt vertrokken wilde we nog één ding doen. Weten jullie nog dat winkelcentrum waar wij eergisteren een half uur omheen hebben gereden? Daar wilde we nu toch echt een keer gaan kijken, en dat deden we dus ook. Gelukkig voor mij hebben we geen geld uitgegeven..althans, niet aan onzin :). Wat is er dan geen onzin hoor ik jullie denken? Nou koffie bijvoorbeeld! Na 2 gratis koppen koffie bij de Nespresso winkel hebben we weer even een voorraadje ingeslagen van special editions iced coffees. mjam mjam!

Oke, genoeg over Ottawa…tijd om ons te focussen op Montreal. De weg er naartoe was lang, minder eentonig als naar Ottawa en reed relatief makkelijk weg. In de stad daarentegen… pfff wat een verschrikking. De stad is één grote bouwput en er rijden overal en nergens auto’s. Niet helemaal ons ding. Gelukkig na ongeveer een uur hadden we het hotel bereikt en konden we onze koffers omhoog slepen op de trap, want ja liften dat is wel heel erg Amerikaans … en je weet Montreal is Frans.

Na ons op de kamer even te hebben herladen en over onze dip heen hadden gezet besloten we vol goede moed een restaurant op te zoeken. Wat wel erg leuk is aan de stad is dat ze dit jaar diversiteit vieren en dus hebben ze de grote straat achter ons hotel “diversity street” genaamd, in alle kleuren van de regenboog versierd. Als je er doorheen loopt hangt er veel sfeer en zie je allerlei vormen en soorten voorbij komen. Nee deze stad is zeker niet voor mensen met een beetje homofobie … gelukkig zijn wij redelijk ruimdenkend :)

Het restaurant dat we hadden gevonden was prima. Daar waar we door een zeer knappe blonde Amerikaans sprekende ober naar onze tafel werden gebracht, werden we daarna door een oude vrouw geholpen die … geen woord Engels sprak. Gelukkig is mon francais tres parfait en kon Linda ook nog une deux trois woorden Frans spreken dus zonder problemen kregen wij een heerlijk driegangenmenu voor onze neus voor het luttele bedrag van 40 euro…inclusief drankjes. In tegenstelling tot gister gaf ik dit keer wel genoeg fooi en zowaar…we werden nog een fijne avond toegewenst! Dus ja, hoe kan je dit nu een rotdag noemen? Precies .. niet! En dat doen we dus ook niet! Morgen een drukke dag in het bekijken van Montreal en zometeen lekker onder de wol.

En voor onze prijsvraag participanten (want het goede antwoord is nog steeds niet gegeven) is de volgende tip: “De leukste rondreis die Hans ooit heeft gemaakt, of toch niet” ?

Succes, fijne dag, tot morgen ennnnnn GOOOOOEDEMORGEN!!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Deze hint helpt niet echt, ik begin nu aan een dartbord met de kaart van amerika erop te denken. Maar dat heeft weer niets met formule 1 of de tour de france te maken, laat staan met disney. Ik geloof dat ik het op moet geven.

Joke 2017-06-15 08:14:24

Ik ga al helemaal niet nadenken want wij weten niet altijd waar je uithangt en wat je beleeft...hihi.. maar volgen je nu wel met wederom jullie prachtige reis... Tot morgen...

Harm & Leonie 2017-06-15 11:26:08

Dus dan is het toch een horloge !

yolanda 2017-06-15 14:34:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.