Stress, gedoe, pijn en kostbaar gezeur...OW ja en Banff is vet!

Canada, Banff

Vandaag stond de wekker vroeg...heel vroeg! Maar dat moest ook wel want vandaag gingen we het hele and over naar...Calgary!

Voordat we gingen vertrekken was het nog even alles nalopen,ontbijtje naar binnen werken wat we de vorige avond al hadden gekregen van het hotel en gaan met de banaan. Het regende behoorlijk en dat maakte het rijden best lastig. Montreal is namelijk best een klote stad moet je weten dus de wegen waren vol gelopen, glad en erg erg erg onduidelijk. Gelukkig was het vroeg en konden we redelijk makkelijk zonder oponthoud naar het vliegveld rijden.

Hertz car rental return! Yes gevonden! Dat geeft toch altijd een bete stress want waar moet je hem precies inleveren en hoe werkt het ook alweer? En nu zul je denken...maar hansje dat kun je op internet toch allemaal opzoeken? Klopt lieve lezer, maar onze laptop is gister helaas gecrasht dus al ons onderzoek was foetsie en om 5 uur in de ochtend hadden we daar helaas geen tijd meer voor.

Maar goed, licht onder invloed van wat stress bleek er niemand van hertz te zijn dus dat helpt niet echt mee maar gelukkig na een paar minuten vond ik iemand die de sleutel wilde hebben en weg was onze heerlijke Toyota Corolla met afstandssensor en zijlijnsensor. En hoewel afscheid altijd moeilijk is moeten we door, door naar onze gate.

Bagagecheck, check! Handbagagecheck, check! Gatecheck, Che. ... huh? Welke gate? Aaaaah nergens een scherm te vinden met de gate! OW ja toch wel, maar fuck dat is aan de andere kant! Pffff voelen jullie de stress? Nou ik wel. Linda moest ook nog eten dus ook nog even langs Starbucks want daar hebben ze yoghurt. Ik dan ook nog maar een bagel...Iets met stress en troost...

Tralala en maar wachten op mijn bagel, ff wachten nog...ff wachten nog...bagel!! OW nee, dus ging ik het toch maar even vragen. Om een lang verhaal kort te maken, Starbucks had bijna opzoek gemoeten naar een nieuwe medewerker , maar gelukkig kwam de bagel net op tijd.

De vlucht ging redelijk, buiten dat er een 180 kilo zware snurkende man naast me zat was het allemaal wel te doen en konden we vrij snel na de landing wat eten en naar de auto. En ja, daar ging het ook weer lekker mis. Na en hele discussie met de vrouw of er nu wel of geen tank benzine inclusief was en dat linda toch echt wel gratis mee als chauffeur mee mocht kregen we de verrassing dat de drop off kosten maar 100 dollar waren ipv 200. Yes toch nog mazzel vandaag!

Naar beneden en wat stond daar...een prachtige Chevrolet, splinternieuw, als dat geen teken was wist ik het ook niet meer. Kofferbak open en ga... wtf, de koffers passen niet? Ja op elkaar maar dan kunnen we niet naar achter kijken? En ja we hadden een suv met minimaal 2 grote koffers? Naja nog maar een keer terug naar die balie. Na weer een lange discussie kregen we een andere auto.een oude Hyundai maar daar pasten de koffers wel in, ja take it or leave it, dus takete wij het maar. OW en sir, we made a small foutje, we krijgen nog 100 dollar van je, ik heb het direct geïncasseerd. FUUUCK! E dan ook nog stekende pijnen in mijn enkel, waarvan ik geen idee heb wat het is...dubbel fuck!

Goed, ik noem het het laatste stukje onrealistische, want Montreal was mwahtreal. Calgary daarentegen, gaaf! Mooie stad, nieuw, verzorgd en sfeervol. Niet veel te beleven maar het heeft een hele goede vibe. Vervolgens mochten we door naar Banff. De weg er naartoe is kortgezegd indrukwekkend! Wat zeg ik, erg indrukwekkend! Mooie bossen, bergen en weilanden en een heerlijke (daar is het modewoord weer) vibe!

Het hotel is supermooi, de stad Banff druk en booming en het eten lekker. OW en ja het uitzicht was ook dit keer weer dik in orde! Nu zitten we lekker op de kamer, ik te k*ten op de tablet om een blog te maken en linda haar laptop te maken. Morgen gaan we lekker op berenjacht en wie weet gaat het ons eindelijk lukken!

Voor nu zeg ik in een wellicht op de tablet iets anders geschreven blog, tot morgen en goedemorgen!


Ps voor de prijsvraag, zie de foto's!

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Jeetje wat dom van mij/ons dat we dat niet geraden hebben. 😄maar toch weer genoten van het verhaal. Veel plezier daar aan de andere kant.

Joke 2017-06-17 07:21:29

Leuk-opoly, niet bedacht. Heb je daar een Hyundai met een Mazda logo of noemen ze daar alles Hyundai, net als in Engeland de vauxhall

Peter 2017-06-17 07:26:56

Dag lieve luitjes, Weer een spannend en heel leuk verhaal. Met de nodige mooie foto's geschoten. Heel veel plezier in de nieuwe omgeving.

Anton en Ans 2017-06-17 13:16:11

@Peter: Vauxhall kennen ze hier niet, dus gewoon een Mazda.

hans.linda.ontour 2017-06-18 07:10:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.