Kelowna, geen zak te beleven maar je kunt er wel heeeeerlijk vreten!

Canada, Kelowna

Frisse dag, frisse moed, en …. De wekker zowaar gezet! Na een korte discussie de afgelopen dagen over wanneer wel en vooral wanneer niet op te staan hebben we in goed overleg gehandjeklapt dat we het om de dag doen. Vandaag was wekkerdag en om half 8 vol goede moed! …. drukte we de snooze knop in :-)

Helaas was dit hotel een beetje vreemd, zo vreemd zelfs dat we geen wifi in het hotel hadden?! Geloof me, de ochtendrituelen zoals uit bed komen, douchen en aankleden zijn nog nooit zo snel gegaan! Half 9 en we waren al helemaal klaar met de koffers in de auto.

Na een kleine zoektocht van een half uur hadden we dan eindelijk de kantine gevonden waar we ons gratis bordje veevoer mochten ophalen. Het was een soort kantine waar we een standaard menu kregen, opzicht was het niet vies maar onze Hollandse geest had toch wel wat moeite met de combinatie: Gebakken ei, toast met jam en … gebakken aardappels met ketchup.. Maar goed, vies was het zeker niet.

Na het uitchecken begon de ellenlange tocht naar Kelowna. Althans zo voelde het. Als je Banff gewoon bent geworden is een andere bergroute toch een stuk minder indrukwekkend geworden, en daarbij…geen enkel wild diertje te vinden! Althans…1!

Halverwege de route stak er ineens een knabbel over en die besloot een wedstrijdje met me te houden. De zogenaamde “staredown” was begonnen..wie week er het eerste uit! Beide partijen waren volhardend en haalde het uiterste uit elkaar. Lang leek het op een gelijkspel uit te lopen maar in de blessuretijd ….! Remde ik af en week ik toch maar uit. Tot Grote frustratie overigens van de yankee achter mij die met piepende banden waarschijnlijk ook vol in de remmen moest omdat hij zat te smsen, maar wees gerust moeders we zijn nog heel en gezond!

Omdat we onze roots toch niet kunnen verloochenen stopte we onderweg nog even bij een Nederlandse ambachtelijke boerderij om even met de koetjes te spelen en besloten we later in Kelowna bij de “De Dutch Pannekoeken” te lunchen. Zoals de naam al doet vermoeden hebben we beide genoten van een kip sandwich en een hamburger.

Na het Nederlandse diner besloten we om eens te gaan kijken bij het hotel want we hadden al van tevoren besloten er vandaag verder een rustige dag van te maken. Hier was niet zo gek veel te beleven omdat het meer een soort van tussendag was en daar gingen we gebruik van maken. Onze kamer was al klaar en als een geluk bij een ongeluk zat ons hotel recht tegenover een grote mall waar wij onze pijlen op hadden gericht deze middag.

Uiteraard hielden we ons weer in en hebben we genoeg kleren gepast, maar niks gekocht. Immers onze koffer zit nog steeds veel te vol en ach, misschien moeten we ons ook niet teveel verwennen met mooie spullen. Na het gebruikelijke rondje was het dus tijd om maar weer eens te gaan eten, want wat moet je anders in dit gehucht.

Nou zoals de titel al zei, eten kun je hier! We liepen richting ons hotel met als doel om weer een Mcsalad of iets dergelijks te gaan eten toen ons oog viel op een leuk ingericht restaurant dat waarschijnlijk veel te duur was. Tegen beter weten in gingen we toch maar even kijken en tot onze verbazing was het eigenlijk heel goed te betalen.

Hongerig en kritisch gingen we naar binnen alwaar we door een ietwat kleine dame naar een tafel werden gebracht en we het menu onder onze neus kregen. Het was bijna Canada day dus daarom hadden we een speciaal menu, iets met canada vlees met aardappelwafels enzo…dus ja doe mij die maar! Linda had een of andere vleesschotel waarvan we de helft van de ingredienten niet kende, een dappere keuze dus.

En ja, hoe moet je heerlijkheid beschrijven? Engeltjes die over je tong plassen? Een orgasme in je smaak papillen? Een staande ovatie van je mond, naar je hersenen naar je maag? Geen idee maar het was dus erg lekker! Om nog maar te zwijgen over het toetje. Om jullie even jaloers te maken:

(En ja dat mag best want het is hier 15 graden met regen en bij jullie???) Dus geef ons dit genoegen alsjeblieft!

uhuhm komtie:
Witte chocolade cheesecake met homemade slagroom overgoten in een romige witte chocoladesaus. (Linda)
Gebakken churros met poedersuiker, overgoten met warme chocoladesaus, stukjes biscuit, hershey’s chocoladestukjes en romig heerlijk vanille-ijs.

Nadat we ons terug naar het hotel hebben gerold hebben we ons toch nog maar even in de sportkleding gehesen om nog wat overtollige kcal te verbranden…of dat gelukt is? Geen idee maar het was het hoe dan ook meer dan waard!

Morgen pannenkoekenontbijt bij Denny’s! We kijken er nu al naar uit! Jullie vast ook?! Voor al jullie bruine boterham ontbijters, goedemorgen en tot morgen!

P.s. Thank god werkt Wifi op sommige punten nog wel snel waardoor wij de laptop weer helemaal voor elkaar hebben en er nog een paar leuke foto's zijn toegevoegd aan de dag in Banff. Sorry van vandaag zijn niet zoveel foto's gemaakt, omdat het niet een hele spannende dag was.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Tja het scheelt zowat 15 graden met Nederland.... De komende dagen nog warm en daarna naar de 20 graden.. tja die cheesecake lijkt ons wel wat, maar die calorieën hebben wij er niet zomaar af... Tot morgen...

Harm & Leonie 2017-06-20 06:53:37

Het leven van vakantieganger gaat niet over rozen maar wel met chocoladetoetjes 🙄 wij doen het wel met Mona en plus 30° maar ik ben ben niet jaloers hoor. Tot morgen

Joke 2017-06-20 07:44:25
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.