Koos inspiratieloos, hoe zou dat komen? Of toch niet?

Canada, Ottawa

Nou dat kan ik jullie vertellen. We hebben vandaag (lees Linda) 4,5 uur lang gereden door het landschap van Canada-oost van Huntsville naar Ottawa en dat is … booooooring! We hebben ongeveer 400km enkel een weg gezien met daaromheen bomen. Heel af en toe kon je eens naar links of recht kijken en dan zag je een meertje of boerderij maar verder was het vrij saai, en dus inspiratieloos.

Gelukkig konden we de dag vandaag wel goed beginnen omdat we in het Best Western hotel (wat overigens echt prima hotels zijn over het algemeen) een lekker ontbijt hadden. Even geen cornflakes op de kamer dus maar gewoon een lekkere geroosterde bagel met jam en een kop koffie, daar doen we het voor!

Na 3 uur touren hebben we welgeteld 0 dieren gezien, 15392 bomen en minstens net zoveel kerken. Ow ja en 1 restaurant waar we ook maar meteen besloten te gaan eten want ja, je moet goed eten natuurlijk. Voor heer Heemskerk het grieks blaadje sla en voor Linda de cheeseburger met frietjes (verschil moet er wezen). Opzich prima te eten voor je 28 euro incl. 2 “homemade” rijstenpapjes en 2 drankjes. Ja voor het geld hoef je het niet te laten hier om buiten de deur te eten.

Na een kort gesprek met de oude man naast ons die mij complimenteerde omdat hij me zo hoffelijk en romantisch vond naar Linda… ik herhaal… omdat ik zo hoffelijk en romantisch was… had linda nog een korte conversatie in het vloeiend Canadees met de ober. En jullie raden het al - Where are you guys from? Kort verhaal lang makend: Linda is met vlag en wimpel geslaagd voor haar Examen Canadees voor beginners.

Aangekomen in Ottawa merkte we al meteen dat het een hele andere stad is als Toronto. Deze stad doet een beetje denken aan Brussel, veel diversiteit op straat en veel activiteit. Ons hotel zit echt midden in de stad op loopafstand van de grootste “attractie” van Ottawa namelijk de Byward Market. Iets waar wij ons morgen in gaan storten.

De rest van de dag stond vooral in het teken van eten en een beetje bijtrekken. En waar kan dat beter dan in het grootste winkelcentrum van Ottawa. Immers morgen gaan we met de fietstour alle hoogtepunten van de stad al bekijken dus hadden we nu wat tijd over. Na een half uur rijden kwamen we erachter dat ik de TomTom verkeerd had ingesteld, foutje kan gebeuren, niks aan de hand en geheel niet gefrustreerd tot het moment dat we ook nog eens in dat ruime half uur alleen maar rondjes om het hotel hebben gereden…tja vakantie of niet, ik had de pest erin!

Uiteindelijk na wat files en vertraging kwamen we kwart over 6 aan bij het centrum. Voor de informatie, we vertrokken om kwart voor 5 ongeveer. Maar goed, we zijn op vakantie, nog altijd, dus keep on smiling. Na lang wikken en wegen besloten we een wokschotel te gaan eten omdat we toch proberen op de kcal te letten, hadden we dit maar niet gedaan want zo lekker was het helaas niet. Het was niet vies ofzo, maar de smaak…die was ook op vakantie, net als wij.

Was het dan helemaal een verloren dag? Nou nee! Want juist op de momenten dat je het niet meer verwacht gaat er weer ergens een sterretje vonkelen die het humeur weer enigszins doet verbeteren. We liepen niets vermoedend langs een winkel en daar stond hij, te schitteren in al zijn glorie wachtend op die ene man of vrouw die met liefde de 41 dollar zou betalen die op het prijskaartje stond. En nu is natuurlijk de vraag…wat was dit? Nou om eens te testen hoeveel mensen daadwerkelijk tot en met hier hebben gelezen stel ik die vraag aan jullie! Schrijf je antwoord in een reactie en WIN WIN WIN een geweldig canadees cadeautje. (De eerste met het goede antwoord wint). Ik ben benieuwd :D

Nu is het tijd om te gaan slapen en hopen we dat het morgen een iets spannendere dag wordt want dit was zeker niet de leukste…maar, zoals een groot wielrenner ooit zei “Als dit mijn slechte dag is, teken ik er voor!” en zo is het maar net.

Zoals altijd wensen wij jullie een goedemorgen en tot morgen!


Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Tja wat kan je in Canada, het land van de Beren, walvissen, orca’s, wapiti’s en de eland, nu anders kopen voor slechts $ 41 dan een, van een vergulde dop voorziene, fles maple syrup Ik mag mij dus denk ik wel de winnaar van de voetreis naar Rome noemen, denk ik :-)

Chef lege dozen 2017-06-13 07:13:06

Dat is natuurlijk een glazen versie van Moosie, dat kan niet anders. Voor een prikkie!

Joke 2017-06-13 07:45:15

Het mooiste musky aasje dat je jekunt voorstellen voor die ene roofvisser die je zo na aan het hart staat. Leuk hoor dat IK nu gewonnen heb. Trouwens musky kun je googelen .

Peter 2017-06-13 08:10:22

Een TAS natuurlijk !

Yolanda 2017-06-13 08:54:41

om even mee te doen met de prijsvraag, ik verwacht een mooie getalenteerde handtas.

Ans en Anton, 2017-06-14 12:30:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.