Het kwam er dan toch eindelijk van, Malmo!

Zweden, Malmo

Malmo, activiteit van de eerste dag die we noodgedwongen moesten verplaatsen, maar vandaag ging het er dan toch echt van komen. Na het opstaan en het ontbijt werd te checklist afgewerkt, iedereen aanwezig? Check! Iedereen gemotiveerd? Check! Iedereen weer helemaal beter? … uhhh… naja goed genoeg!

Zoals het een goed virusje betaamd word iedereen in meer of mindere maten even gepakt maar al met al staat niets ons in de weg om een dagje sightseeing te gaan doen in Malmo.

Ow ja… er is ook nog zoiets als het weer, ook wel een dingetje hier in het immer natte Zweden. Het had vannacht behoorlijk gespookt en geregend en de bomen hadden een flink aantal bladeren verloren, een groot deel van die bladeren had overigens een nieuw onderkomen gevonden in de jacuzzi bij ons huis, die was in de nacht ook open gewaaid. Nou ja, niet ons probleem, hij was al vies voor we incheckte.

Tourguide Linda (voor al uw stadswandelingen) had een route samengesteld en een bijbehorende parkeergarage geselecteerd, en dit ging zonder verder sarcastische ondertoon, fan-tas-tisch.

De eerste stop was het Folkert park, oftewel het Vondelpark van Malmo. Leuk park, groen, kunstzinnig en een leuke speeltuin, Emily kon heel even in de regen razen en wij konden er op het gemak een beetje fotograafje spelen…het weer was nog altijd nat en grauw maar het humeur was joepie en wauw!

Na dit park hadden we een gewone route door de stad waarbij we allerlei verschillende pleintjes, gebouwen en kerken bekeken en fotografeerde, geen van allen waren dermate indrukwekkend dat ze een speciale alinea verdienen in dit roemruchte blogje maar de foto’s hebben we wel dus ik zou zeggen sluit de laptop aan op de PC en waan uzelf in het immer bruisende Malmo.

Halverwege de dag, zo rond een uurtje of 1 besloot Emily dat ze er genoeg van had en sloot ze eventjes haar ogen, heel even maar want na een half uurtje had ze het al wel weer gehad met slapen en was ze van mening dat ze net als de grote mensjes prima een dag kon overleven zonder verdere slaap! Ze worden ook zo snel groot!

Rond een uurtje of 4 waren we klaar met onze route, leuk om het allemaal gezien te hebben maar al met al is het wel een vinkje achter de naam Malmo, en weer door! Het hoogtepunt moet in theorie ook nog komen bij de volgende stop, dus begrijp ons niet verkeerd, het voldeed aan alle verwachtingen, maar het ECHTE zweden hopen we toch echt de komende dagen te gaan ervaren.

Onderweg naar de auto nam Emily alvast een voorproefje op het concert van de streamers van morgenavond en luidkeels zong ze kaskrakers als “visje visje” en “hihihi hahaha” en paradeerde ze in haar limobuggy door de straten van Malmo, tot ieders plezier natuurlijk want voor iedereen die denkt dat een puppy een positieve werking heeft op mensen… probeer eens een zingend dochtertje van anderhalf, dan blijkt de wereld nog niet half zo verzuurd als dat je soms denkt na het 8 uur journaal.

Bij thuiskomst ging het echter toch een beetje fout met onze zingende diva. Het zingen had inmiddels plaats gemaakt voor kraaien en niets leek meer goed en alles was iets wat tot groot verdriet leidde (zowel met korte als lange ij).

Een middagje zonder slaap, met tandje dat doorkomt was misschien toch een beetje heftig, en ondanks dat je dan misschien heel snel groot wordt, hebben we haar toch maar lekker om half 7 op bed gelegd, slaap maar lekker en morgen ben je vast weer helemaal opgeknapt!

Onze avond was eigenlijk verder zoals alle anderen, buiten het feit dat je als ouder toch iets minder relaxed op de bank zit als je weet dat je kleine smurf zich niet helemaal lekker voelt, maar desondanks hebben we genoeg levels op candy crush gehaald en Hollands got talent gekeken, je moet toch wat.

Morgen … Morgen gaan we de bushbush in. Het zal er vast een stuk minder luxe zijn dan hier, maar als je het echte Zweden wilt zien… dan hoort dit er absoluut bij.



Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Een dagje met van alles wat zo de verslaggever weer heel leuk in elkaar heeft gezet. 😄

Ans 2022-09-18 08:17:49

Weer een leuk verhaal met heel veel plezier gelezen. 😊

Elly Jonkman-Hulzebos 2022-09-18 08:23:36

Wat een indrukwekkende, mooie kunst objecten zeg! Leuk dat ik via jullie foto's èn blog mee mag genieten. 😊👌🏻

Yolanda 2022-09-18 19:56:38
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.