Een dagje op de halt stand doet een mens soms goed.

Zweden, Trelleborg

Vandaag was een belangrijke dag! Malmo stond op de planning en dat was toch een van de hoofdattracties! Voordat je kunt vertrekken moet je natuurlijk de inwendige mens goed verzorgen en dus genoten we eerst van een driesterren ontbijt met pindakaas, koffie en hagelslag. Hagelslag en pindakaas???? Ja, we blijven immers Hollanders!

In de ochtend merkte we dat Linda zich, net als de dagen ervoor, niet al te fit voelde. Waarschijnlijk de prijs die je betaald als je een jaar lang te hard, te veel en te stressvol werkt en te weinig vrij neemt. Bekend probleem voor velen maar daarom niet minder vervelend natuurlijk.

Onder het mom van: “doe maar een pil, want ik wil” gingen we toch op pad en met een half uurtje toeristisch rijden waren we bij onze eerste tussenstop. Bij het aanrijden gloorde het al in de verte, de gele en blauwe kleuren straalde in het zonlicht en de iedereen wist… dit wordt me het evenement wel!

Ikea! Ja, je bent in Zweden en dus moet je lekker eens kijken hoe de gratis koffie en het goedkope gebak hier smaakt! Nu moet ik zeggen … het voelt een beetje alsof je naar de McDonalds gaat in Amerika… je wordt er net zo dik van als in Nederland, ze spreken er doorgaans je taal niet van het menu, de inrichting en de kostuums van het personeel zijn exact hetzelfde! Als je had gezegd dat je in Zwolle of Delft rondliep zou je het zo geloven. Desalniettemin was de koffie prima en het gebak ook, dus als tussenstop ideaal.

Na deze enerverende ervaring stonden we even voor een keuze, immers Linda haar kleur in het gezicht begon steeds meer op RAL9001 te lijken en je merkte dat de tank nu al leeg begon te raken. Met pijn in het hart besloten we dan ook weer richting het huisje te gaan (Hans en Linda) en daar een dagje herstel te pakken, in de hoop de rest van de vakantie weer het ventje te zijn. Hans heeft daar nog even twee wandelingen met Emily gemaakt en verder een beetje mantelzorger gespeeld.

Opa en Oma besloten wel los te laten in de wilde wijde wereld en dit begon meteen heel succesvol. Na nog geen paar kilometer maakte Oma haar hart een sprongetje toen ze een grote stoffenwinkel tegenkwamen, en daar moest natuurlijk het een en andere gescoord worden. Na deze succesvolle stop werd de tomtom vol enthousiasme opnieuw ingesteld en zette zij koers naar de beroemde Skanor beaches, wooden houses! Wie kent ze niet? Je kunt hier naar de gekleurde strandhuisjes gaan kijken, en dat is natuurlijk altijd een leuk aangezicht. Vol bewondering werden deze aanschouwd waarna vervolgens koers werd gemaakt naar het Barnsteen museum.

Barnsteen is natuurlijk iets typisch Scandinavisch en in theorie een hele leuke activiteit. Niet kunnen parkeren blijkt echter ook een activiteit die je af en toe in Scandinavië kunt ervaren en na een tijdje te hebben rondgereden besloten ze toch maar weer door te rijden…want je kunt natuurlijk moeilijk met de auto naar binnen rijden. Jammer maar helaas.

De laatste stop voor vandaag was het Trelleborg center. Via de kust kon je hier naartoe rijden en hier kon je zowaar wel parkeren…wat een geluk! Een rondje door het centrum was goed voor zowel avondeten als een goede kop koffie en als klap op de vuurpijl nog een leuke wandeling door het Trelleborg park.

Na de wandeling stond er nog 1 stop op het programma, een waar met name Oma erg naar uitkeek, en begrijpelijk. Namelijk naar het koloniforeningen sommarfrid. In de volksmond ook wel volkstuinvereniging genaamd. Uiteraard is hier een kleine fotoreportage van gemaakt en naar verluid was dit misschien wel HET hoogtepunt van de dag. Waarvan akte :)

Toen rond half 6 de hereniging plaatsvond had de dag nog maar 2 doelen, eten en drinken. Echter voor het drinken was nog een klein obstakel op de weg, namelijk dat ik (Hans) als bierliefhebber heel graag de Zweedse speciaalbiertjes wil proeven, echter verkopen ze deze alleen maar in speciaalzaken en die hadden we nog niet gevonden. Gelukkig bleek er bij ons op 3km afstand eentje te zitten en wederom werden de motoren gestart van ging ik met Oma op alcoholjacht. Het assortiment viel tegen, maar al met al toch een kleine 5 soorten kunnen scoren.

De dag eindigde vroeg, iedereen was moe en rond 10 uur sloten hier alle ramen en deuren. Op naar morgen, op naar nieuwe avonturen en op naar … YSTAD!



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Niet druk bij die IKEA! 😂 Leuke strand foto's. 📸 En herkenbare volkstuintjes. 🌻

Yolanda 2022-09-18 20:07:51
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.