De beurstip van de week: Koop aandelen Disney.

Verenigde Staten, Orlando

Nou het was zo ver, de laatste dag van ons Disney avontuur. Gek genoeg hadden we er allebei niet al teveel zin in, maar dat kwam denk ik meer omdat het gister weer erg laat was in het park en we nu nog gewoon moe waren.

We besloten ons over dit vreselijke luxeprobleem te zetten en rond een uur of 11 waren we in het park aangekomen. Voor het vertrek had ik alvast een nieuwe manier van inpakken getest om wat ruimte te besparen. Het oprollen van je vuile was werkt inderdaad heel goed. Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat! RUIMTE!

We hadden nog een aantal attracties op het programma staan waaronder Monsters inc. Het was een soort stand up comedy via de computer. Erg leuk want er was interactie met het publiek en de grappen waren best grappig. Dus zeker leuk om gezien te hebben en we hoefde maar 10 minuten te wachten.

De tweede attractie was de Splash mountain, maar daar stond helaas al een dikke wachtrij en later was die kapot, dus dat hebben we helaas niet meer kunnen doen, maar dit vonden we lang niet zo erg als de bit thunder mountain die dicht was vanwege onderhoud.

De laatste attractie was de seven dworfs. Het was een uur wachten, maar we besloten het toch maar te doen want deze scheen toch wel heel erg goed te zijn! In het uur wachten raakte we aan de praat met een Amerikaanse dame die met haar dochtertje en moeder in het park was. Na een tijdje vroeg ze hoelang we al samen waren en toen we volmondig 3.5 jaar zeiden kwam de onvermijdelijke vervolgvraag: are you married???

Waarop Linda zonder twijfel zei op haar beste Engels, “no because he is a cheapass”. Jullie kunnen je de grote glimlach op haar gezicht vast wel voorstellen!

Na wat gelachen te hebben konden we gelukkig doorlopen en kon ik even een hartig woordje met Linda spreken want voor iemand die drie woorden Engels spreekt kwam dit er wel heel vloeiend uit…Maar goed meisjes die vragen, worden overgeslagen dus wie weet met 4.5 jaar :)

De seven dworfs waren redelijk. Het was een leuke achtbaan maar niet bijzonder. Ik zou er niet nog een keer een uur op wachten. Maar goed hij is heel populair en we hebben hem gezien. Dat is toch ook weer wat!

Inmiddels begon ook bijna de parade en daar hadden we ook een mooi plekje voor kunnen vinden. Zoals je aan de foto’s kunt zien is het een flinke parade met veel leuke wagens en figuren. Leuk om meegepakt te hebben en op video te hebben vastgelegd, maar eigenlijk was dit bijzaak want…. er was namelijk een ijszaak in main street waar we al een paar keer voorbij waren gelopen en ons hadden verbaasd over de grote hoeveelheden ijs die mensen meekregen. Gelukkig was de rij niet zo lang en duurde het niet lang voor we een grote, lees: GROTE bak ijs konden eten. En dat voor vijf piek.

Na deze heerlijke bak calorieën was het tijd voor onze laatste Disney actie —> shoppen. Na een aantal winkels afgestruind te hebben was ik de enige met een prijs. Namelijk het Disney world Florida MONOPOLY spel! Tjakaaa!! Die was al in de pocket. Helaas was er verder niks spannends te koop en besloten we nog even naar de Disney Springs te gaan. Het grote winkelcentrum.

Jammer genoeg was het in het park niet gelukt om van ons samen een portret te laten maken. Er zaten namelijk een aantal kunstenaars die cartoons of portretten maakte van de bezoekers (die daarvoor betaalde uiteraard). Maar na een kwartier te hebben gewacht kregen we geen woord of klank en liep ze ons straal voorbij…jammer maar helaas.

Aangekomen in Springs hadden we de hoop op een portret nog niet opgegeven maar eerst gingen we nog wat leuke souvenirs kopen en kijken naar een tas voor Linda. De souvenirs waren geen probleem maar de tas was helaas niet in de vorm die Linda zocht. Dus hebben we nog 1 missie voor de komende dagen. Wie weet lukt het ons nog om een tas te scoren en anders in Nederland. Nu hoor ik jullie wel denken….tas? die meid heeft toch al een tas? …. antwoord: dat klopt, maar zoals gezegd we zoeken nog een tas. ;-)

Na een paar rondjes te hebben gelopen zagen we tot onze grote blijdschap nog een cartoonist / tekenaar zitten en we twijfelde geen moment. Hij had het een beetje druk en uiteindelijk na een rondje, wat wachten en hopen lukte het ons om om 8 uur na zijn pauze de eerste te zijn die plaats mochten nemen. Het eindresultaat? Supergaaf! Maar we houden die nog even voor ons voor als we terug zijn, anders hebben we helemaal niks nieuws meer te laten zien ;-). Maar geloof me voor het geld was het meer dan de moeite waard!

Op de terugweg waren we beide moe. voldaan en weer een beetje meer blut. Disney was een leuke maar ook vooral wel dure ervaring. Maar goed zoals ik een oude vrouw ooit eens heb horen zeggen: “duur, daar kom je wel overheen”. Met dat in gedachte is dus de conclusie dat we hebben genoten, gelachen en geleerd.

We hebben geleerd dat: Amerikanen socialer zijn dan Nederlanders, geen schaamte kennen of mensen veroordelen en vooral ook gewoon ongelofelijk aardig zijn. Is er dan helemaal niks negatiefs over die gasten of Disney te zeggen??? JAWEL!

Naar mijn bescheiden mening zijn het wel een stelletje racisten daar bij Disney. Ik heb er 3 dagen rond gelopen, geld uitgegeven en mijn ogen alles laten bekijken wat er was…en wat mij ongelofelijk tegen de borst stuit is het gebrek aan Donald Duck!! Het grootste export product van Disney en zowaar het leukste karakter dat ze ooit hebben gemaakt krijgt in de shops niet meer dan 1 mok en een petje en dat terwijl die vreselijke muis, nota bene ongedierte is! Zo goed als alles heeft…en dan heb ik het over kleding, mokken, chocolade, petten tot zelfs keukengerei aan toe! Dus ik zeg Sylvana Simons, f*ck zwarte piet en maak je eens sterk voor de echte dingen in het leven en ik vraag jullie: Willen jullie in deze wereld MEER of MINDER Donald Duck?

Goedemorgen en Tot morgen! kwaak

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Je zou er bijna een paar extra oortjes aan overhouden van zoveel Disney.

Ans 2016-10-26 06:35:03

Nou dacht ik bij de foto gister dat ze in florida wel hadden begrepen hoe important Donald duck is, maar niet dus. Jammer inderdaad. Dan maar denken gelukkig hebben we de foto's, enne dat geld daar kom je wel overheen 😀

Joke 2016-10-26 07:48:13

Ja wij vonden the USA ook altijd heerlijk om naar toe te gaan.. Wij zijn, toen we een keertje de weg vroegen, zomaar uitgenodigd voor een Paasdiner ergens. Ja hoor allemaal zeer relaxte mensen. Wij vonden het geweldig.... en tja Disney is natuurlijk commercie.

Harm & Leonie 2016-10-26 08:48:27

De foto's staan er ook bij :) Sorry voor de vertraging ;)

hans.linda.ontour 2016-10-26 16:08:04
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.