Jeehaw

Verenigde Staten, Nashville

Zo, weer een dag verder in de vakantie en vandaag gingen we ons onderdompelen in de wereld van de country muziek. Een muziekstijl waar we allebei toch wel iets mee hebben, zonder dat we echt fan zijn of heel veel liedjes bij naam kennen.

Maar elk verhaal heeft een begin en ons begin is het ontbijt, maar wederom is dit niet heel spannend, ware het niet dat ik natuurlijk een gigantisch groot probleem had met mijn grote teen. Nu kan ik jullie vertellen dat de operatie geslaagd is maar dat er veel bloed is verloren, er moest dus goed gegeten worden om aan te sterken want we hadden een lange dag voor de boeg. Gelukkig ben ik de dag goed doorgekomen en is de teen weer op 70%.

We hadden de shuttle naar downtown Nashville om 11 uur besteld en om precies 9 seconde over 11 vertrokken we. Over de hoofdstraat (Broadway) kan je in ongeveer een uurtje lopen als je niet naar binnen gaat bij een barretje. Het bestaat voornamelijk uit leuke winkels en restaurantjes maar het allerleukste is dat er overal muziek vandaan komt.

Je moet het je voorstellen als een soort Amsterdamse wallen, elk restaurant heeft een soort raam waar de band in zit te spelen en je loopt gewoon langs om te kijken welke muzikant je het meeste aanspreekt, en daar ga je naar binnen om je geld uit te geven.

We hadden ons voorgenomen om eerst even een rondje te lopen om daarna iets te gaan eten. Dat moest wel snel gebeuren want om 1 uur hadden we de “really entertaining walking tour” door Nashville. De nummer 1 van Tripadvisor dus dit kon niet tegen vallen!

Na het rondje doken we Rippy’s binnen. De muziek klonk goed en de kaart zag er goed uit. 1 broodje Pulled park en 2 chicken wraps smaakte erg goed en de muziek was gewoon lekker easy listening country. Prima om even uit de warmte te ontsnappen en voor te bereiden op de tour.

Om 1 uur Sharp kwam Ryan onze tourguide ons ophalen bij het verzamelpunt en meteen begon hij al goed door iedereen even af te gaan en een grapje te maken. Zo had hij meteen door dat ik uit Nederland kwam door mijn gekke naam, oranje shirt en … het feit dat ik dat heb aangegeven bij de aanmelding.

De tour opzich was voor ons Nederlanders wellicht niet super boeiend omdat wij veel zangers niet kennen maar was het wel erg leuk maakte voor ons is de manier waarop hij zijn verhaal deed en steeds de mensen uit de tour erbij betrok. Ook was het gewoon best wel interessant om te horen hoe de stad is ontstaan en wat het relatief korte verleden al allemaal met zich mee draagt. Voor zo’n jonge stad is er toch al een hoop gebeurd.

Na 2 uur was de tour afgelopen en dat was maar goed ook. Hoe leuk het ook was, het was bloedheet en we waren best wel een beetje gaar. Ook al probeerde Ryan er veel rekening mee te houden door veel schaduwplekken op te zoeken en bij gebouwen naar binnen te gaan. Naar binnen gingen wij ook, na de tour doken we meteen een kroegje in voor een cola. Helaas was hier geen live muziek maar opzich was dit voor nu even prima om een beetje bij te komen en ons op te laten voor de volgende fase van Nashville. Het was namelijk tijd voor de souvenirs.

Zonder al te verklappen wat we allemaal gekocht hebben kan ik wel zeggen dat we wat leuke dingen op de kop heb kunnen tikken. De prijzen hier van alle prullaria en memorabilia vallen heel erg mee. Een mok? Waar je toch al snel 10 dollar voor betaald kost hier een bescheiden 6 dollar. Fotolijstjes zijn een dollar of 12 en sleutelhangers zijn tussen de 3 en 5 dollar te scoren, heel erg prettig dus! Ook het eten is hier prima te doen! Voor een straat als Broadway waar alles gebeurt kun je makkelijk tussen de 30 en 40 dollar eten incl. Fooi en tax, geen geld dus.

Dat bleek ook bij het restaurant waar we vanavond hebben gegeten. In een zijstraat van Broadway kwamen we nog een aantal leuke restaurants tegen waar het allemaal iets minder druk en massaal was en dus besloten we daar een tentje uit te zoeken. Het restaurantje dat we kozen had een jongedame die met haar gitaar hits van nu aan het zingen was met een country-vibe. Heel erg mooi! En ze kon nog aardig zingen ook. Koken konden ze daar overigens ook want mijn spareribs waren heerlijk en ook de cheeseburger van Linda was vers, voldoende en goed bereid.

Het valt iedereen denk ik wel op dat er voor ons doen weinig geklaag, ondertoontjes en grapjes zitten in deze blog, maar dat heeft alles te maken met het feit dat we best wel een beetje onder de indruk zijn denk ik van deze plaats. Elk cafe waar je komt waar muziek gemaakt wordt..staat als een huis. Er loopt geen slechte artiest rond en vrijwel overal heerst een bepaalde vibe (verschrikkelijk woord trouwens). Maar het is echt zo. Ik denk ook oprecht dat de gemiddelde zanger hier het in Nederland erg goed zou doen want laten we eerlijk zijn, of je nu Guus Meeuwis, Frans Bauer of Lil kleuter uhh kleine heet…vocaal komen ze niet in de buurt van wat hier voor 5 dollar per uur speelt. De mensen die er geweest zijn zullen begrijpen wat ik bedoel, het is best lastig over te brengen met woorden. Ja het is waarschijnlijk allemaal commercieel en “make-believe”, maar het is wel make-believe waar de artiesten zelf in geloven en dat maakt het gewoon ontzettend gaaf en een hele ervaring om hier geweest te zijn.

De Locatie van ons hotel was helaas niet ideaal dus het is een behoorlijke opgave om heen en weer naar downtown te gaan, maar iets zegt mij dat we hier nog wel een keer terug komen. Mocht dat toch niet lukken? Gelukkig hebben we de foto’s nog. Onze muzikale reis eindigt hier, en we saved the best for last! Morgen gaan we lekker de natuur in naar de Great Smokey Mountains en daar hebben we ook ontzettend veel zin in!


Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Jeetje ik was al jaloers, maar nu...... misschien moeten we de oversteek eens maken

Joke 2018-06-20 07:48:24

Leuke belevenis gehad dus, ziet er weer leuk uit op de foto’s.

Peter 2018-06-20 08:53:42

Hahaha..... hoor ik daar toch fans van Waylon ???? Is Nashville dan echt het walhalla ????

Yolanda 2018-06-20 12:37:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.