Het IJsselmeer lonkt

Nederland, Enkhuizen

Vanmorgen zijn we lekker vroeg (ik was mijn wekker vergeten uit te zetten) vertrokken richting Enkhuizen. De windrichting was niet heel gunstig waardoor we vaak moesten gijpen en we de zeilen niet heel optimaal konden voeren. Wel in de haven geleerd dat dit de nivea-koers heet. Lekker bakken in de zon zonder warme vesten aan (Bij andere koersen vang je meer wind waardoor dat vaak kouder aanvoelt maar met de wind in de rug heb je daar geen last van).
Bij Enkhuizen ga je eerst door de sluis het IJsselmeer op en daarna kom je Enkhuizen binnen. We liggen nu dus klaar om morgen het IJsselmeer op te varen. Hopelijk trekt de wind wat aan zodat we lekker kunnen gaan zeilen.
We hebben hier een lekker visje gegeten en op de weg terug gingen we langs de haven op een bankje zitten. Op de steiger liep een familie waarvan 1 van de kinderen opeens iets in het water liet vallen. Wat bleek? Het waren de autosleutels! Hele familie natuurlijk in paniek. Iedereen in de haven ging meteen behulpzaam meehelpen en er verscheen een schepnetje waarmee tevergeefs gezocht werd. Eén van de dames ging alle boten af om te vragen naar een magneet. Na een tijdje komt ze terug met een grote magneet waarmee consequent de bodem afgezocht werd. En met succes! Al vrij snel kwam de sleutel weer boven water! Het jongetje was aardig overstuur maar kon gelukkig weer getroost worden.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat een leuke foto's en een bekend Enkhuizer stadsgezicht! Ik ben wel benieuwd waarom het nivea-koers heet; zacht voor de huid misschien? Hopelijk gaat het er morgen wat ruiger aan toe ;-)

Nelleke 2014-08-04 23:15:25

Voordat ik de tekst gelezen heb, heb ik eerst de foto's bekeken en genoten van de Hollandse luchten. Die blijven toch prachtig. Volgens mij ken ik Enkhuizen niet, toch even onthouden als reisdoel. Nivea-koers klinkt toch niet echt als horende bij doorgewinterde zeilers met getaande huid en eelt op hun handen. Dat hoort meer bij blond, bruin en bloot volgens mij. Dus hoop ik voor jullie op een goed zeilwindje zodat je druk te werken hebt op de boot en heerlijk uitwaait.

MenM 2014-08-04 23:35:01
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.