Golphinos

Portugal, Setubal

Met een gigantische catamaran vertrokken we vanochtend voor de dolphin watch. Het was nogal mistig, dus we kregen algauw negatief bericht: we konden de zee niet op en moesten in Troia wachten tot de must was opgetrokken. Troia is een schiereiland tegenover Setubal waar de afgelopen jaren enorme nieuwbouw heeft plaatsgevonden met casinos, hotels en restaurants. Een flink contrast met de overkant. Na een uur kregen we groen licht en vertrokken we alsnog. De boot had grote netten voorop waar je leuk op kon liggen en Nelleke spotte continu dolfijnen die toch golven bleken te zijn. Na een paar uur toeristische route gingen we de atlantic op en daar zag Ron als eerste van de boot de commotie. Er zitten 27 dolfijnen in de baai en er waren 2 jongen bij. Ze hebben geen chips maar worden herkend aan de vorm van hun vin. Ze kwamen dicht bij de boot en haalden soms heuse flipper trucs uit. De kleintjes werden steeds geflankeerd door 2 volwassenen. Supermooi om te zien!
Voldaan gingen we (5,5 uur na vertrek, portugese planning) weer op huis aan. De vis van vanavond kon niet tippen aan de zeebaars, al maakt de muscat wijn veel goed.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Gelukkig ging de tocht nog door, want dit had je vast niet willen missen. Het is toch iets anders dan het Dolfinarium. Wat goed dat ze de dolfijnen aan hun vinnen kunnen herkennen. De zorg van de dolfijnen voor hun jong is echt geweldig. Dat schijnt bij walvissenook zo te zijn heb ik eens gelezen en gezien hoe ze op trektocht gingen.

MenM 2012-09-13 11:39:04

Jongens, dit is geweldig. Dit had je vast niet willen missen. Dit is natuurlijk ook Portugal. Voor mij een beetje jammer dat ik net op t.v. de "Jaws" weer teruggezien heb. Dan kriebelt het toch weer als je die vinnen ziet. Veel plezier weer verder. Groet Diny

diny 2012-09-13 21:45:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.