Cascata delle Marmore

Italië, Cascata delle Marmore

De geautomatiseerde waterval sprak erg tot onze verbeelding en vonden we zeker een bezoekje waard. Deze waterval is in de derde eeuw voor Christus door de Romeinen bedacht en uitgevoerd, om het water uit het hoger gelegen meer op een gecontroleerde manier in beweging te houden zodat het water geen bron van ziektes zou worden. Later is hij steeds op veel verschillende manieren gebruikt; nu voor de opwekking van elektriciteit.
De waterval wordt op gezette tijden aan- en uitgeschakeld, echt volgens een schema. Je zou misschien verwachten dat het water ineens naar beneden komt storten, maar dit gaat heel geleidelijk (net als het uitschakelen trouwens). Je moet dus wel een aantal uur de tijd nemen om het bombastische effect van het vallende water echt mee te maken. Er zijn een aantal wandelroutes die je naar verschillende plateaus/niveaus van de waterval brengen en die heel mooie uitzichten op kunnen leveren.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.