Regenachtig dagje

Fiji, Navula

De grotten van de Blue Lagoon zijn wereldberoemd, in Fiji althans. Een tochtje naar deze grotten was dus wel een must voor ons. Eenmaal bij het verzamelpunt aangekomen was er een hoop commotie en geschreeuw (helemaal naar Fijian maatstaven) en bleek de motor van de boot kapot. Er kon dus maar een voor varen en maar 6 mensen naar de grot. Balen! Er zat niets anders op dan de ochtend op het strand te liggen ;-) In het restaurant was inmiddels een vrouw uit het nabijgelegen dorp gekomen om te demonstreren hoe je van palmbladeren allerlei dingen kunt vlechten. Een crafty moment kon Nelleke natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan. Hoewel het de hele dag al grijs was, werd het weer na de lunch pas echt onheilspellend. Het ging ontzettend te keer en de regen kwam met bakken, met containers naar beneden. Heel indrukwekkend.
Om 15:00 hadden we weer een duik gepland dus ook die zagen we een beetje in het water vallen. Gelukkig konden we toch naar een beschutte plek, genaamd de cabbage patch. Het water was troebel, maar we hebben heeeeel veel coole dingen gezien: lionfish, stingray, octopus en we hebben ook deze vakantie voor jullie weer een Zoekplaatje "vind de stonefish" weten te regelen. Onder water dachten we steeds "zou dit nu de cabbage zijn?" maar als je er eenmaal bent is er geen twijfel meer mogelijk. Er was een metershoge berg van allemaal slakropvormig koraal waarin zich allerlei vissen schuil hielden, zo gaaf! We zwommen erover heen en toen kwam je zelfs nog onder een wand met allemaal waaierkoraal uit. Waren wij even blij dat we toch konden gaan duiken!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Is dat zo'n schorpioenvis op de een na laatste foto? Ziet er weer mooi uit allemaal!

Guus 2014-05-06 09:40:29

Dit was dus zo'n dag dat alles anders gaat dan gepland en die uiteindelijk toch heel leuk is geweest. Ik zie het al wel voor me: een palmboom in de tuin ( naast Rons aardbeien planten) om in de benodigde bladeren voor Nellekes knutseldrift te voorzien. Het zijn weer prachtige foto's en het noodweer kan voor jullie wel lastig zijn geweest, maar de onheilspellende lucht is wel geweldig.

MenM 2014-05-06 12:02:49

Was zeker nog erger dan een stortdouche? Zijn jullie nog in de regen gaan dansen? Lekker warm en totaal geen zicht, een onvergetelijke ervaring. En die stapelen zich maar op! Wat is Nederland saai geworden voor jullie!

Ronald 2014-05-06 18:56:25
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.