Mandje Kip

Spanje, Santa Margarida

Ook wij moesten eraan geloven: het mandje kip bij Pago Pago. Het smaakte ons goed na een dag hard surfen. De wind was vandaag echt het allerhardst, en Bernardo had ons als doel gegeven: 'going fast'. Nou dat lieten we ons geen 2x zeggen natuurlijk. Voor de kenners: we zijn zelfs in plane gegaan :-). Zaterdag en zondag doen we nog 2 (extra) lessen, en dan vragen we opnieuw om wat foto's te maken. Hopelijk waait het dan lekker hard!

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Er is volgens mij niets mis met een mandje kip na een dag hard werken. Als leek vraag je natuurlijk meteen wat (in plane gaan) is maar dat horen we zeker nog uitgebreid. En goed dat de wind jullie de vaart gaf waar je naar uitgezien hebt. Als ik dit schrijf is zaterdag en zondag al voorbij en weet je hoe de wind in de zeilen heeft gestaan. We zien de foto's nog wel of niet.

MenM 2009-08-25 18:54:34

Even een kleine rectificatie: (jammer dat je zelf niets meer in de reactie op pindat kunt veranderen, dit even tussendoor). De extra surflessen op zaterdag en zondag moeten natuurlijk nog komen, dus nog even wachten op het weerbericht en het werkelijke weer voor wat de wind betreft (soms zit daar een wereld van verschil tussen).

MenM 2009-08-25 20:23:50

Ziet er goed uit die kip. Snel surfen lijkt mij ook wel het gaafst. Net als snel jetskiƫn of snel quadrijden of snel mountainbiken. Voorwaarde is wel dat je het dan ook een beetje kunt en ik begrijp dat de voorgaande lessen jullie wel genoeg skills hebben opgeleverd om lekker over het water te zoeven! Hopelijk lukt het nog met wat foto's van de volgende keer. Ben wel benieuwd! Je kunt trouwens ook springen met een zeilsurfplank, misschien nog leuk voor de laatste dag??? ;-)

Guus 2009-08-26 09:34:05

Goed hoor, met je plank uit het zeewater komen! Alleen is het sturen dan zeer precair geworden of viel dat wel mee? Maar ook de vrij komende krachten op je armen en handen zullen zodanig zijn dat "in plane houden" van de plank een schier onmogelijke zaak lijkt te zijn! Rest wel het magnifieke gevoel en de ultieme sensatie van snelheid op het water gelijk aan de wind en die kan zeer fors zijn in de baai, weet ik uit eigen ervaring. Leuk hoor! Ga zo door met plezier maken, want sensatie hoort ook bij een vakantie!

Ronald 2009-08-27 14:53:02

Haha springen kan inderdaad ook. Romano, de andere instructeur, kan dat wel. Wel gaaf om te zien hoor, maar dat is nog wel even een niveau te hoog. Verder, voor de kenners ;), zit er ook een trapeze aan het zeil. Dat is natuurlijk ook nog te moeilijk. Sturen is eigenlijk heel simpel, dat doe je met het zeil. In plane houden (plane is dat je zo hard gaat, dat de plank/boot los komt van het water) is met name erg moeilijk omdat je vaak net ff in een windvlaag zoveel snelheid kunt krijgen. Het waait niet altijd hard genoeg daarvoor, en wij hadden natuurlijk ook weer vaak een klein zeiltje.

Ron 2009-08-30 19:23:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.