The large sail

Spanje, Roses

vandaag mochten we voor het eerst met het grote zeil: 5.5m. Nelleke kreeg zelfs een speciale plank waarmee je sneller kan gaan. Het was alleen heel erg moeilijk om die plank onder controle te krijgen (helemaal in combinatie met het grote zeil) dus dat was wat minder leuk. Halverwege de les heeft Nelleke dan toch maar de plank ingeruild voor een andere, meer stabielere. Ron had ook erg veel moeite om het grote zeil onder controle te krijgen. Best wel zwaar, met name als het zeil omvalt om het weer rechtop te krijgen. Door het grote zeil was het ook moeilijker om aan de wind te gaan zeilen (zodat je dichter bij het strand kunt komen) waardoor Ron steeds verder van de kust vandaan kwam. Zover zelfs dat hij 2x met de motorboot opgehaald moest worden. Met het grote zeil kon je wel nog veeel veel harder over het water scheren wat gelukkig ook een aantal keer met veel plezier gelukt is. Een keer moest Ron zelfs zover achterover hangen dat hij helemaal achteruit het water in gleed. Windsurfen is een fantastische sport daar zijn we het beide over eens! Hoewel het moeilijk en vermoeiend is, is het ontzettend leuk om te leren.
Morgen is zelfs de laatste dag dat de zeilschool open is. Ze boden ons aan om nog gratis een extra uurtje te komen zeilen, maar we twijfelen nog een beetje... Hebben we daar de energie nog wel voor?

Foto 1: de boot van de chirurg!
Foto 2: Nelleke op het moeilijke bord
Foto 3: Nelleke in de problemen
Foto 4: ... :-(
Foto 5: Ron scheert over het water
Foto 6: Kale man

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Kale man is toch wel mijn favoriet uit deze serie ;-) Ziet er goed uit dat surfen en leuk dat jullie het zo naar je zin hebben daar. Op of rond het water bezig zijn lijkt me met die temperaturen toch wel erg lekker. Een beetje van je plank af duikelen is dan misschien ook niet zo erg (als het niet te vaak gebeurd). Zeil ophijsen is wel vermoeiend, dat herinner ik me nog van 'tig' jaren geleden in Zeeland..

Guus 2009-08-30 20:03:20

Zo ik krijg er nu toch wel een beetje de kriebels van: dat valt maar om en moet maar met motorboten gered worden. Maar het schijnt zo te horen, en als ik jullie zo lees is het hartstikke leuk. En Guus heeft vast gelijk dat je met die temperaturen beter maar iets bij of in het water kunt doen. Dus geniet nog lekker een paar dagen (met of zonder mysterieuze kale man). Groet td

Diny 2009-08-30 21:13:16

Wat leuk dat jullie de salemander gefotografeerd hebben. Iedere keer als ik het probeerde, dook hij snel weg. Het beest zit er al vele jaren! Ligt die uitgebrande boot in het haventje bij oma aan de voorkant? Neem de cd's maar mee, want er is in het huisje toch geen cd speler, dus ze zullen wel van Milo of zijn vriend zijn.

ingron 2009-08-31 13:46:10

Nou, nou dat grote zeil hebben ze denk ik niet voor niets tot het laatst bewaard. Jullie waren anders misschien wel niet meer verder gegaan met de lessen. Maar zonder gekheid: het was dus achteraf een heel goed idee om te gaan surfen. En je hebt het geluk gehad dat de surfschool nog open was: goede timing van jullie vakantie. Ook wel verrassende foto's: .... en kale man. Dat krijg je alsanderen foto's maken. Over een poosje zit je zelf echt te kijken van wie was dat ook weer?

MenM 2009-08-31 21:32:35

Die boot ligt inderdaad aan de voorkant bij het huis... helaas heeft toch weer iemand daar wat zitten dumpen. De kale man is in werkelijkheid een CIA medewerker die we stiekem vastgelegd hebben ;P

Ron 2009-09-02 13:58:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.