Eerste duik

Fiji, Rabi

Vanmorgen om 6 uur ging de wekker. Geen paniek want we lagen om 8 uur al te slapen als roosjes. Mijn jetlag is nog niet helemaal over, die van Nelleke wel sort of. Na het cold breakfast (we hebben hier 2 ontbijten ;-)) gingen we onze eerste duik maken. Erg spannend! De baai waar we liggen heet dolphin bay en tijdens het ontbijt zagen we al een grote groep dolfijnen zwemmen. We hebben aan boord 2 zodiacs (kleine rubber speedboten) waarmee we naar het rif gebracht worden. De ene zodiac voor duikers de andere voor snorkelaars. Om vanaf de zodiac te water te gaan moet je jezelf achterover laten vallen: de backroll. Erg leuk met alle duikspullen aan. De duik was erg mooi. Veel zachte koralen en hele grote koraal waaiers. Helaas zie je hier ook al de effecten van de klimaatveranderingen. Er zitten dode stukken in en er is een zeester die opeens heel hard voortplant. Zeesterren eten koralen dus dat is niet goed voor het rif.
Toen we terugkwamen bij de Tui Tai werd er opeens geroepen "do you want to see dolphins?" en weg was de boot weer. Er was een grote groep van wel 40 dolfijnen die voor en om de boot zwommen, een geweldige aanblik. Daarna ons hot breakfast, waarna we opnieuw te water konden voor de snorkeltocht. Helaas waren er geen manta's gesignaleerd, maar wel zagen we een groep inktvissen, een aparte rode kwal met zo'n elektriciteitsgloed en heel veel prachtig koraal. Het is leuk met deze groep want iedereen is heel actief en enthousiast. Zo is er een student zeebiologie bij die gek is van zeeslakken, dus iedereen is onder water op zoek naar die minibeestjes.
Na de lunch (het eten is echt onvoorstelbaar, en dat op een boot!) gingen we naar Rabi Island, een micronesische gemeenschap, waar we een school bezochten. De kinderen hadden een dans voorbereid en uiteraard was daarin ook weer een rol voor ons weggelegd. Het is zo gaaf om te zien wat een impact zang en dans hebben en hoe alle kinderen daarmee opgroeien. Het is zo anders dan in Nederland. We lieten graag onze meegebrachte globes en kleurboeken achter op dit eiland.
's middags hadden we tijd om te kletsen met onze medereizigers en inmiddels zijn we, tijdens zonsondergang, welja, op weg naar Tavueni, ook wel garden island genoemd. De Aussies hebben ons beloofd te leren golfsurfen :-)

Geschreven door

Al 14 reacties bij dit reisverslag

Wow, jullie moeten hard werken dus, maar wel geweldige foto's, nu al!!! Keep it up!

Bas 2014-04-22 11:40:16

Ik ben niet jaloers.. ik ben niet jaloers.. ik ben niet jaloers... OKEE IK BEN JALOERS! Veel plezier en tot snel, leuke foto's en veel liefs aan Nelleke natuurlijk!

Roel 2014-04-22 11:52:11

Wow. Wat ongelooflijk gaaf. Zo'n reis maak je maar 1x in je leven, geniet ervan!

Inoes 2014-04-22 13:40:18

Het is heerlijk om jullie glunderende gezichten te zien! Deze reis is om nooit meer te vergeten! Ik blijf uitkijken naar jullie verdere reiservaringen.

maria 2014-04-22 14:00:47

Ik heb hier maar een woord voor: IMPRESSIVE!!!!! Geniet ervan met volle teugen, het is jullie gegund!!!!!!

Wies 2014-04-22 14:58:35

PRACHTIG! wat een ervaring zeg, schitterende foto's, alleen maar vrolijke gezichten, mooie kleding :) en wat een natuur .....

mary 2014-04-22 16:11:36

Sjongejonge wat ziet dat er allemaal paradijselijk en mooi uit. Lekker hoor, leuk dat we even mee kunnen genieten op onze schermpjes 16000km verderop! Hele fijne expeditie verder Robinsons :) groet, Floris

Floris 2014-04-22 16:21:08

Wat een leuk gezicht die vrolijke schoolkinderen. Jullie konden, als doorgewinterde rock en rollers natuurlijk goed mee doen met de dansende schooljeugd. Als je dan die blije gezichten ziet is het toch niet voor niets dat je die schoolspullen de hele reis meegesjouwd hebt. Gelukkig zien jullie er net zo vrolijk uit, maar als ik dan ook zie wat je allemaal meemaakt is de reis ook een kolfje naar je hand. Dan nog wat enthousiaste medereizigers en je leert ook nog wat nieuws: kennis over de zeeslakken en golfsurfen . (Hopelijk zien we daar binnenkort fraaie foto's van). Variatie genoeg.

MenM 2014-04-22 16:57:51

SJEZUSMINA wat gaaf zeg!

Luc 2014-04-23 00:27:05

De manta's komen nog wel. Ga zo door :-D

Guus 2014-04-23 16:53:55

Genieten en nog eens genieten dat is het credo! Verslagen schrijven voor de achterban komt later wel. Ongetwijfeld is de conclusie: Wat is de Polynesische cultuur toch mooi! Veel mooier dan onze, niet waar? Het blijft nu al jammer dat jullie terug "moeten" ...

Ronald 2014-04-24 18:00:07

Ik word geacht een reactie te geven. Maar dat is onmogelijk als je daarbij recht wilt doen aan wat wij hier met onze westerse cultuur als achtergrond zien en lezen. Enkele superlatieven als gaaf, overweldigend en overdonderend zijn er enkele. Geniet in godsnaam zo intens als je kunt, dit komt natuurlijk nooit meer zo terug. Groet

diny 2014-04-24 21:30:58

Verzwolgen door de zee?? :| .... Dat klinkt niet mooi. Was hij toch niet waterdicht?

Anne 2014-04-25 19:21:29

ow wacht ik heb nu de andere dag gelezen. Ik snap het :), maar wel balen! Had je wel een backup gemaakt van de foto's/ filmpjes?

Anne 2014-04-25 19:23:25
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.