Eerste duik!

Thailand, Koh Tao

Vandaag de eerste duik gemaakt! Erg spannend allemaal. We hadden in Nederland al een proefduik gemaakt en dat ging allemaal goed en was erg relaxed. We gingen samen met David en Sara (uit Melbourne) die een refresh-course aan het doen waren. Onze instructice Puk (eigenlijk Petra) is Nederlandse en had ook veel duiklessen in Egypte Hurghada gegeven. De les wilden we graag in het engels zodat we onze kennis lekker internationaal kunnen gebruiken. Na een uitgebreide uitleg over de oefeningen die we gaan doen, en hoe de gear precies werkt, gingen we dan toch echt onder water! Mijn onderwatercamera heb ik niet meegenomen want dan moet je toch wat meer ervaren zijn (foto's zijn van het snorkelen gistermiddag). Nu waren we met name nog bezig om ons drijfvermogen stabiel te houden zodat we niet steeds omhoog en omlaag in het water gingen. De oefeningen onder water gingen wel goed. Alleen het vol laten lopen van het duikmasker ging bij mij niet zo lekker waardoor ik water in mijn ogen kreeg. Echt een vervelende combinatie met lenzen en het niet even in je ogen kunnen wrijfen. Na de oefeningen onder water gingen we ook nog een flink stuk door Jansom Bay zwemmen. Dat was erg mooi, en ook nog een koppeltje maanvissen gezien!

Daarna was ik behoorlijk moe... Geen slaap, en echt heel veel gezien in de afgelopen 2-3 dagen. Ik kreeg een beetje last van stress en gek genoeg geen zin om weer het water in te gaan. Die middag zouden we nog een duik maken maar dat hebben we toen naar de volgende ochtend uitgesteld in de hoop dat het dan beter zou gaan. Die middag hebben we wel een groot deel van de theorie doorgenomen en getoetst.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wat een aparte beesten heb je gezien (vooral foto twee)! En direct de pufferfish, mazzelaar :-)

Nelleke 2011-02-16 08:11:59

Leuk om wat te lezen van je duikavonturen. De bovenwaterfoto vind ik eigenlijk de mooiste. Het ziet er daar echt prachtig uit zeg! Wat duiken met lenzen betreft; hebben ze daar ook niet duikbrillen op sterkte? Of kan dat niet met jou ogen? Ze bestaan wel. Veel plezier nog!

Guus 2011-02-17 20:09:07
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.