Portugese musea

Portugal, Setubal

Er waren ons een aantal highlights van Setubal aangegeven, die we wilden gaan exploreren. We begonnen bij de haven. Op zich leuk om te zien hoeveel vissers nog met kleine, ouderwetse bootjes in de weer zijn, maar wat was er ook weer een heleboel vervallen en vies spul bij.... Het is moeilijk om te begrijpen hoe mensen hun eigendommen zo kunnen verwaarlozen.
Er waren ook nog een aantal kerken en musea die we konden bezoeken. Helaas bleek alles dicht. Na een verkwikkend si?sta taartje gingen we nogmaals naar de kerk van Jesus en het city museum, die nu wel toegankelijk waren. De kerk had hele aparte architectuur met in elkaar geslingerde zuilen en tegelwanden. Het museum was overdreven beveiligd voor de 20 schilderijen die het huisvestte, maar het was leuk om even te zien.
Tot slot gingen we naar het plaatsje Gambia, dat in een natuurgebied zou liggen. Het deed euhh, Russisch aan eigenlijk. Aan het eind van de dirt road lag een opgedroogde haven en daarnaast zat een vrouw zonder gebit tussen de vaten met afval. Toch net even iets anders dan we verwacht hadden ;-)

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Haha die laatste foto ook!

Guus 2012-09-13 09:48:59

Het was vast ook nog een heel klein museum. Zelden zie je de schilderijen nog zo tegen elkaar aan op een rijtje hangen. Wij zijn een beetje verwend met onze musea lijkt het wel. Kon je de puzzel van brokstukken niet meer in elkaar leggen Nelleke, of was je de tweesecondenlijm vergeten? volgens mij zien jullie ook echte armoe, triest genoeg.

MenM 2012-09-13 11:30:13

Hoi, ben ik weer. google heeft me een paar dagen in de steek gelaten. Maar wat een armoe daar. Dat weten we eigenlijk wel, maar staan er hier niet zo bij stil, In een toeristisch gedeelte zal het niet zo opvallen denk ik. Maar die poes!!! hebben jullie daar wat mee. Veel plezier maar weer verder. Groet Diny

diny 2012-09-13 21:32:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.