Het werkmuseum en hiper China

Portugal, Setubal

We gingen op weg naar de mega supermarkt Jumbo, maar vanwege ons beider navigatietalent belandden we opeens op een tolweg en werd het een heel langdurig uitje, zonder Jumbo bezoek. Toevallig kwamen we wel uit bij een pand dat Hiper China heette en dat bleek inderdaad te zijn wat wij verwachtten: een enorme winkel met deal extreme producten! We keerden dus terug met heel wat sp?l dat we eigenlijk niet nodig hadden.
's Middags bezochten we nog een museum. Wat is er nu leuker tijdens je vakantie dan een museum van de arbeid? Het was gevestigd in een oude visfabriek en een deel van de tentoonstelling ging dan ook over de werkzaamheden van de fabriek. Leuk weetje was dat er een mannetje op een fiets de stad in ging om de arbeiders te waarschuwen op het moment dat er vis binnen kwam en er dus gewerkt moest worden. Ook de litho's waarmee de blikjes werden bedrukt waren gaaf om te zien. Een ander onderdeel van het museum was een 19e eeuwse winkel uit Lissabon die in zijn geheel was overgebracht. Gave kassa! Een derde deel was een antropologisch onderzoek naar de Portugese landbouw. Dit waren een hoop eggen en ploegen en vonden we het minst interessante deel. Overigens kregen we in het museum verplicht een guided tour waardoor we er nogal doorheen moesten jakkeren want ze wilden wel een kwartier voor sluitingstijd dicht :-p

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hebben jullie niet zo'n futurisch navigatiesysteem dat bliept bij elke Jumbo in de buurt? Zo te lezen was de Hiper China veel verrassender dan de Jumbo. Daar had je vast ook niets gekocht wat je niet "nodig" had. Thuis zit je dan te kijken van: Waarom heb ik dit eigenlijk gekocht en wat moet ik er mee. Dat hoort ook bij vakantie. Toch altijd leuk van die oude gebruiken.Dit verhaal lijkt me net zoiets als het gebruik van de man op de fiets die bij de vrachtwagen wachtrij voor de tunnels in Oostenrijk langs de file rijdt met een veger en daarmee de slapende vrachtwagenchauffeurs wakker maakt. Al met al weer een verrassende dag en zo te zien is die goed bevallen, want de "molenvrouwe" hangt goedgemutst uit het raam.

MenM 2012-09-16 13:29:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.