DE dag

Italië, Ferentillo

Om 8.45u stond vader met bruid op de stoep van het hotel om de meiden naar de kapper te begeleiden. De kapper was een vakman: met uiterste precisie werden we geknipt en er kon geen lachje vanaf, maar het resultaat mocht er zeker wezen. Na een picknick/lunch bij Piermarini moest de tuin worden versierd, de haren gedaan, de kaarsen naar de kerk, de tafelschikking geregeld, de jurken aan etc. Duidelijk te veel dingen en te weinig tijd, zoals dat hoort. Tot onze grote verbazing begon het om vier uur ook nog te regenen! Wie had dat gedacht... Achteraf was dit letterlijk een geschenk uit de hemel, want de hele avond bleef het heerlijk koel (vooral fijn voor de mannen in pak).
Met een bus vol Hollanders gingen we naar de kerk, San Pietro in Valle, gevolgd door Attilio in een heuse trouwstoet! Wat een leuk gezicht was dat. Enige commotie ontstond toen de bruid op zich liet wachten, maar gelukkig was vader haar niet uit het oog verloren en kon de ceremonie een Italiaans kwartiertje later beginnen. De supermooie sfeer, heel goed orgel en een leuke mix van Engels, Italiaans en Nederlands maakten het tot een mooie dienst. En toen: waren ze plotseling getrouwd! Rozenbladeren, felicitaties en eindeloze kodak-momenten maakten het geheel compleet.
Het hele gezelschap verplaatste zich naar de feestlocatie om daar het bruidspaar te onthalen. De ham, hapjes, het diner, de taart en de toetjes laten zich natuurlijk niet omschrijven in termen als heerlijk, maar we hebben genoten. Gelukkig waren er ook volop speeches, een film van Ats collega's, een stukje en een liedje als persoonlijke noten. Hoe lang we er ook naartoe geleefd hadden, zo snel ging de dag voorbij. Om een uur stond de ongeduldige buschauffeur alweer voor de deur (waarom hebben wij dan weer die éne punctuele Italiaan te pakken?!) en gingen we allemaal moe en voldaan naar het hotel.

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Wat een mooie kerk en wat feestelijk aangekleed. Gelukkig is het een mooi feest geworden. Chaos van tevoren hoort er natuurlijk bij, anders krijg je (zo is het idee) de chaos tijdens het feest. Wij missen op de foto's wel Ron in zijn pak: dus dat wordt toch echt nog een keer showen.

MenM 2010-08-28 12:42:31

Ja, wij hadden Ron ook graag in zijn pak gezien en gelukkig was het niet zo heet!!! Bruid en bruidsmeisjes zien er erg mooi uit. Je haar is ook goed geknipt, Nelleke.

ingron 2010-08-28 21:38:59

Het ziet er allemaal heel mooi uit, inclusief de dames. Fijn dat het allemaal goed is verlopen want zo'n trouwerij is toch een boel geregel lijkt me vooral als deze ook nog eens in het buitenland gehouden wordt. Ik kan me goed voorstellen dat het regenbuitje een aangename verrassing was tijdens zo'n dag in kostuum! Ik vraag me alleen nog af hoe dat precies zit met de tafelschikking? Had iedere tafel een bordje met de naam van de schilder of hadden jullie dat op een andere creatieve manier opgelost (schilderijtje)?

Guus 2010-09-04 11:10:07

Wauw, wat een mooie plaatjes.....zucht.....de rosmantiek.....de mooie jurken, bloemen en omgeving....echt een droombruiloft volgens mij! Nu naar de pin van Spanjos, ga ik daar nog wat bij schrijven. Leuk hoor, dit Pindat-gebeuren! Ajetoo!

Renate 2010-09-04 12:21:45

Guus, op de tafel stond gewoon een bordje met de schildersnaam (eigenlijk gewoon een vervanging van een nummer dus). We hadden nog even gedacht aan servetjes van de betreffende schilders, maar dat werd toch een beetje te bont...

Ron 2010-09-05 11:32:56

Helaas ;-)

Guus 2010-09-05 15:49:09

wauw, wat een mooie locatie en jurken!

Sanne 2010-09-13 17:32:48

Nelk, ik stuur je nog een paar foto's! :)

Sil 2010-09-13 22:04:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.