Techniek en muziek in Figueres

Spanje, Fugueres

Vandaag een dagej naar Figueres om te winkelen. Tenminste, dat was het plan, want wie verwacht er nu dat zo'n toch wel grote stad serieus nog aan siësta doet?! Er werd dus veel op terrasjes gezeten, rondgewandeld en etalages gekeken, voordat zelfs het museum open ging. We hadden onze zinnen gezet op het techniek-museum van Figueres, waar ze een héleboel oude apparaten hadden staan. We waren de enige bezoekers en kregen dan ook een privé-rondleiding in het Catalaans/Engels/Duits, erg geinig. We kregen ook zin om zelf antieken typemachines te gaan verzamelen of bouwen!
Inmiddels waren de winkels open gegaan en Ron heeft nog een mooie tas gekocht. Er was echter ook een Festival Acústica aan de gang, waar we graag wat van mee wilden pikken. De winkeltijd werd dus deeld opgeofferd voor de muziek. Er waren 4 podia in de stad met allerlei Catalaanse zangers. Dit varieerde van een soort Catalaanse gangmaker die allerlei evergreens nasynchroniseerde met teksten als: Ca-ta-lu-ñaaaaaaa, lalalalalalaaaaa tot singer-songwriter-achtige types. Erg geinig om te zien en de sfeer was supergezellig.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Heerlijk weer: zo;n rose gebouw. Naast de typemachines hebben ze ook nog het ouderwetse naaimachine: waren er ook nog die je met de hand moest bedienen? En echt: je kunt niet alles verzamelen. Je mag nu eenmaal geen verdieping op jullie huis zetten. Het was weer een geslaagde dag zo te lezen: besloten met allerhande muziek: hopelijk voor ieder wat wils.

MenM 2011-09-05 16:38:29

Ow dat nummer ken ik wel. Fijne meezinger :-D

Guus 2011-09-05 20:38:28
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.