Wind- en waterkriebels

Egypte, Dahab

Na weer een lekker ontbijt (gefrituurde courgettes en limoenpannekoekjes :-)) waagden we ons aan de Egyptische koffie. Schijnbaar ongebruikelijk want het gesprek ging ongeveer zo: "We would like to try Egyptian coffee." "Nescafe?" "No the real deal" Uiteindelijk kregen we een stevig bakkie en dat deed ons goed. Na alle verhalen vonden we het qua sterkte behoorlijk meevallen (bijvoorbeeld in vergelijking met wat we bij biomedia drinken ;-p), maar de zoetigheid en kruidigheid waren volop aanwezig.
Daarna vertrokken we met snorkelgear naar The Islands, een bekend koraalgebied met 3 plateaus. Om hier te komen moesten we door een niemandsland: een boulevard met een hoop verlaten of nooit afgebouwde resorts. Erg apart en je vraagt je af of het vergane glorie is of gestrande plannen door de crisis. Bij The Islands waaide het hard maar hebben we weer een boel mooie vissen gezien en giga zee-egels. Omdat het zo (lekker) hard waait, hebben we onderweg ook naar surfmogelijkheden gekeken. We hebben er een op het oog dus dat wacht op ons na de padi cursus.
Want vanmiddag begonnen we onze theorie met het bekijken van filmpjes over duiken. Het meeste kende we al uit het boek maar het was toch fijn om het nog een keer te zien. Na een paar uur waren we klaar en morgenvroeg gaan we te water! Heel erg spannend maar ook superleuk. Er is zoveel te zien hier.
De lucht is nu zo helder dat we Saudi Arabie kunnen zien, heel cool. En de eerste kameel is gespot, al durfden we geen foto te maken uit angst voor achtervolging ;-)
Intussen had iemand zich ook creatief uitgeleefd in de hotelkamer.
 

Tip

Zoom in op de kaart om op de satteliet de islands te kunnen zien!

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Dat ziet eruit als een ontspannen trip! Ik wens jullie een goede duik morgen!

Sil 2013-05-20 23:02:13

Het klinkt als een echte vakantie: uitgebreid ontbijt met een bakkie koffie en dan aan de slag. Dat jullie nog eens blij zijn met een stevig windje en ik maar mopperen gisteren omdat de wind begon te draaien tijdens het fietsen en ik dus steeds flinke wind tegen had. Het hotelkamer gebeuren ken ik ook uit een ver verleden: in Tunesie deden ze dat ook. Tjah.

MenM 2013-05-20 23:36:01

Hoi, ziet er perfect uit daar, geniet maar lekker en mooie dingen bekijken tijdens het snorkelen en duiken. Hele mooie vakantie toegewenst en vooral genieten!!!!!

T.W. 2013-05-21 18:12:17

Ziet er heerlijk uit Ron! Veel succes met duiken morgen en doe Ali Baba de groeten.

Luc 2013-05-21 19:53:39

Waauw!!! is ongeveer het enige wat ik kan zeggen. Te weten dat ik niet eens wist dat jullie op vakantie waren. Je doet het ook maar meteen goed. Het walhalla voor de duikers daar heb ik me laten vertellen. Ik hoop voor jullie dat het zo doorgaat als totnutoe. de bedversiering hadden Maria en ik inderdaad ook in Tunesie, alleen waren ze bij Maria veel creatiever En wij nog maar zo onnozel dat we dachten dat het om ons ging. Groet.

diny 2013-05-21 22:33:12

Prachtige vissen magnifieke spot! Zijn er nog bijzondere boten te spotten? En wat een eigenwijs tafelgenootje! En op zoek naar bijzondere zee flora en fauna het is daar een. echt Walhalla!

Ronald 2013-05-22 08:37:22

Hahaha dat bed! Ben je mooi klaar mee als je dat elke dag hebt. Wat doe je met die bloemblaadjes?! Veel waterplezier verder!

Guus 2013-05-22 12:04:48

Helemaal leuk! Geniet!

Sanne 2013-05-22 17:07:53
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.