Mountainbiken

Spanje, Pau

We hadden weer eens een megalomaan plan. Per fiets naar Sant Pere de Rodas, een klooster op een verlaten (vooral hooggelegen) plaats. Ter voorbereiding hadden we mountainbikes gehuurd en uitgezocht waar we heen moesten. De tocht begin naar Palau Salvadera en ging vanaf daar naar Pau. Het leek allemaal prima te gaan, tot Ron opeens met een lekke band kwam te staan! In de middle of nowhere! Op zondag nota bene! Euhhh... Uiteindelijk vonden we in het uitgestorven dorpje nog een teken van leven. Men verwees ons naar de gasolinera waar we een bandenplaksetje (ongeveer dan) vonden. In halfbakken Spaans vroeg Nelleke of ze geen bandenlichters hadden (hahaha, kun je nagaan) en met veel moeite wisten we een schroevendraaier los te weken. De reparatie op zich ging vrij aardig en na wat geklooi en een verkoelend ijsje gingen we weer op weg.
Helaas werd het pad naar het klooster algauw onbegaanbaar en besloten we toch het risico te lopen. We zijn toen teruggereden naar Palau S om het oude vertrouwde 'tuutje' op te zoeken. Na een steile klim, maar wel op een geplaveid pad dit keer, wachtte ons een deceptie: er stonden 5 mannen met wel 80 waterflessen om het tuutje heen! Ze bleven en bleven maar vullen! Waar is de nostalgie? Waarom moet alles geexploiteerd worden?! We vonden het maar niets en drongen met onze 1,5 literfles lekker voor om koud water te tappen. Na een kort wandeltochtje, waar Ron nog een fraai bootje tegenkwam, gingen we weer op huis aan. Een avontuurlijke tocht rijker :-)

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Op de foto's zien de mountainbikes er wel goed uit: geen gammele wrakken. Maar een lekke band is natuurlijk altijd mogelijk. Je hoort natuurlijk dan ook een reparatiesetje bij je te hebben. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik dat ook nooit meenam totdat we twee keer met een lekke band gestaan hebben, waarvan een keer midden in het niets. Sindsdien denk ik er toch wel meer aan. Maar dankzij Nellekes spaans en Ron zijn "geklooi" is het toch goed gekomenen zit Ron weer fris en vrolijk op een bankje te genieten. Tjah, de commercie is niet te stuiten. Jullie waren er zelf ook natuurlijk, maar dan wel alleen om je eigen fles te vullen en niet om handelswaar te bemachtigen. Het ia al met al toch niet echt een rerlax dag geworden, maar ' toch even iets anders dan surfen.

MenM 2009-08-25 18:37:43

Dat zijn wel gigantische waterflessen die die kerels aan het vullen zijn? Kon je die in z'n geheel dan kopen of goten ze dat weer over in kleinere flesjes of zo? Ik ben ook wel benieuwd naar het Spaanse woord voor bandenlichter :-D

Guus 2009-08-26 09:29:32

En ja daar komt het. Het spaanse woord voor bandenlichter is (volgens Nellekes eigen woordenboek): desmontador de neumaticos. Waarvan akte. Ik hoop wel dat je het niet meer nodig hebt deze vakantie.

MenM 2009-08-26 14:25:57

wat vervelend zeg van die lekke band. Wel een leuk avontuur beleefd!

Lisa 2009-08-30 09:34:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.