Mangrove

Fiji, Qamea

Vanochtend zwaaiden we een paar gasten uit, helaas, want het waren twee hele leuke gezinnen. Het ene heeft ons uitgenodigd om te komen zalmvissen in Washington en met het andere doen we een wedstrijdje mooiste bewerkte Fiji film (hun go pro is wel boven water gebleven). De farewell song werd ter afsluiting gezongen door de crew.
Voor ons lag er deze ochtend nog een duik in het verschiet. Ron bewees dat hij weer helemaal fit was, want het was een behoorlijke tocht op de zodiac. Helaas verloor Nelleke haar snorkel onderweg - we blijven dingen schenken aan de zee... De duik was super. We werden midden op zee gedropt en onder de zeespiegel lag een prachtige koraalberg vol met koraaltafels. Het is een heel onverwacht landschap en het water was erg helder, dus je kon wel 30 meter zien. Leuk was dat er een paartje butterfly fish voor ons uit zwom, bijna de hele route lang.
Daarna gingen we naar Qamea, een eiland met mangrovebossen, om daar te kajakken. Iedereen uit de groep bleek een halve pro, want nog voordat wij van het strand waren, was de rest al verdwenen. Gelukkig is er altijd een bezemboot ;-) De mangrovebossen waren heel erg mooi, kalm, koel, met af en toe een exotische roep van een vogel. Een aanrader!
's Middags konden we weer snorkelen (Nelleke met de leensnorkel, wel een downgrade hoor). Er was een sterke stroming, dus we dreven met een sneltreinvaart langs het koraal. Opeens zagen we een gigantische vis: de Napoleon vis! Het is een schuw beest, dus zodra we naderden verdween hij weer in de diepte.
Tot slot gingen we ons laatste dorpje bezoeken. Hier zouden we een kavaceremonie bijwonen. We hadden aan boord al eerder kava gedronken met de "zeebonken", dus we wisten een beetje wat ons te wachten stond: een bruin goedje met een aardachtige smaak. Of zoals een van de andere passagiers het had omschreven "once you are past the idea that everyone's hands have been in the bowl... it is okay". De ceremonie bestond uit een hoop zang en dans en daarna kwam de kavabowl op het toneel. Ze maken een poeder uit een knol/wortel en lengen dat aan. Vervolgens wordt het gefilterd door een soort riet en wordt het uitgedeeld. Je klapt 1 keer voor ontvangst, drinkt de hele kom in een teug leeg en klapt dan 3 keer. Het ging goed, al waren er een paar benauwde momenten toen er een 10 cm grote mot de kavabowl op een haar na miste. We werden weer tot dansen uitgenodigd en dit keer kwam er ook een soort hossen bij kijken (dus toch...) Erg leuk allemaal en als Beyoncé nog eens op zoek is naar een paar dansmoves, dan kunnen we haar nog wel een par dansers tippen. Nu is het echt weer bedtijd, morgen gaan we onze laatste duik vanaf de Tui Tai maken. Time flies...

p.s. Hoe was de eerste koningsdag???

Geschreven door

Al 8 reacties bij dit reisverslag

Wat een prachtige foto's! Kon dit allemaal voor jullie eeuwig duren! De grote vraag blijft echter: Wat deed die onbestemde grote hoeveelheid kava na lichaamsopname met jullie? Tsja, koningsdag was wederom veel vrijmarkten en een onverwacht tv optreden van de 3 prinsessen tijdens het Amstelveen bezoek van het koninklijk paar. Mooi weer en veel gezelligheid in oranje kledij zoals jullie gewend zijn. Enne Ron en Nelleke genieten lekker door in nog warmere oorden!

Ingron 2014-04-27 06:00:18

Wooow, er komt geen eind aan die mooie foto's! Ik heb Komingsdag genegeerd en ga gewoon 30 april feestvieren zoals het hoort :-D. Maar je schreef dat jullie dingen aan de zee bleven schenken. Betekent dat dat jullie gopro nu weg is??

bas 2014-04-27 09:40:52

Wauw, die wortels! Ik wou dat ik daar ook even een kijkje kon nemen (vanwege mijn eigen "roots"). De opening van de tentoonstelling was overigens een groot succes. Zo'n 60 mensen geweest, hardstikke leuk. Ook nog verkocht! Het blijft genieten van jullie prachtige foto's en verhalen. Lieve groet Maria

maria 2014-04-27 09:41:27

Oeps, duidelijk een stukje verslag gemist eerder mbt de camera. Toch nog veel plezier daar!

Bas 2014-04-27 09:48:31

Jullie hebben weer een enerverende dag achter de rug met heel wat activiteiten. Gelukkig is het kajakken tussen de mangroven er ook van gekomen, dat stond immers hoog op Nellekes "verlanglijstje". Om het daar nog even verder over te hebben: jij hebt wel nooit moeite om een verlanglijstje te maken, maar nu je allerlei dingen begint te verliezen begin je wel erg vroeg dit jaar te zorgen voor een lange wensenlijst. Gelukkig bestaat het leensysteem ook nog, zodat je toch mee kon doen. Leuk dat je toch nog rondgehost hebt op Koningsdag, dat hoort er natuurlijk wel bij. Hier was het "feest" als vanouds, niets nieuws onder de zon en droog , zonnig weer. Bij ons wordt het zoetjesaan wel erg stoffig met de straten die in de wijk allemaal open ligen en een park met weinig overgebleven gras. Bij ons heeft het al weken helemaal niet geregend. Na alles weer ingepakt te hebben gaan jullie hopelijk met plezier aan het volgende stuk van je vakantie beginnen. Wij zijn benieuwd.

MenM 2014-04-27 11:19:51

Jullie zijn wel enorme geluksvogels dat jullie dit allemaal mogen zien en meemaken. Zoveel moois het is echt wel een cadeau waarvan jullie zeker met volle teugen moeten genieten!! Veel groetjes van ons en wij zien uit naar jullie volgende verslag!

OJ.TW 2014-04-27 12:58:05

Ik sluit me aan bij al die mensen die woorden tekort komen om te beschrijven hoe geweldig het er allemaal uitziet en om te proberen te bevatten hoe jullie genieten. Ik ben het met de vorige spreker(s) eens dat dit nog eens een prijs is. Haal er alles uit tot aan je tenen en ik zou maar niet malen om een verloren camera, peanuts nietwaar. Groet

diny 2014-04-27 22:13:25

Haha, zie ik op de eerste foto het nu goed? Is dat een tekening van Neleka (ik vermoed Nelleke :D ) op een surfboard, of is er iemand anders aan boord die zo heet?

Anne 2014-04-30 14:58:22
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.