Aan boord bij de Tui Tai

Fiji, Vanua Levu

Vanochtend vroeg werden we opgehaald voor onze adventure cruise. Het was ruim een uur rijden langs prachtige kusten en steeds dichter wordende jungle. Plots doemde er een baai op en daar lag de Tui Tai. We gingen aan boord met een rubberboot, werden toegezongen door de crew en kregen een welkomstcocktail. De boot is geweldig en van alle gemakken voorzien. We hebben een eigen hut met een douche, er is een grote eettafel op het dek en overal loungehoekjes en vriendelijk personeel. O ja, we kregen de voetmassage met kokosmelk bij binnenkomst :-) Er zijn in totaal 12 gasten, allen uit Australië of de VS, wij zijn duidelijk de exoten, haha.
 

Snorkelen en village

Na de lunch (tonijnsteak!) gingen we snorkelen bij een groot rif met zacht koraal. Ontzettend veel vis, zeesterren en alle kleuren koraal die je maar bedenken kunt. Daarna moesten we ons snel omkleden want er stond een bezoek aan het Polynesische dorp Kioa op de planning. De sulu is er verplicht, dus Ron moest de leenrok aan. We kregen uitleg over de geschiedenis en de gang van zaken in het dorp, daarna een bloemenkrans op ons hoofd en toen entertainment. Er werd gezongen en gedanst en natuurlijk moesten ook wij eraan geloven. Het diner werd geserveerd op het dek en we genoten van de belachelijk heldere sterrenhemel. Zo'n eerste dag belooft wat voor onze adventure week!

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Oh, wat fantastisch allemaal! Ik moest erg lachen om de leenrok! Staat leuk hoor Ron. Benieuwd naar jullie verdere avonturen met de Bounty.

Ingron 2014-04-22 12:44:25

Aan jullie te zien is zo'n verkleedparij toch wel leuk. Jammer dat jullie niet van carnaval houden, dan had je vast een goed idee voor volgend aar. Maar zonder gekheid jullie zien er stralend uit. Toch apart dat jullie de enigste europeanen zijn en maken het gezelschap(je) wel echt internationaal. Wij genieten mee van de prachtige foto's van een heldere onderwater wereld; waar vind je zoiets nog!

MenM 2014-04-22 16:44:34

Heerlijk dat jullie genieten en Ik geniet weer van jullie verhalen.

desstop 2014-04-22 20:27:09

Zijn die foto's met de onderwater sportcamera gemaakt, Ron? Werkt het apparaatje nog een beetje? De foto's zien er weer prachtig uit!

Anne 2014-04-22 21:49:37

Supervet luitjes! Er zijn hopelijk wel beelden van het dansen met de rokken aan? Dan kunnen die mooi naast mijn 'springen met Masai materiaal'!

Guus 2014-04-23 16:49:53

We hebben de foto's met een Nikon aw110 gemaakt (kan tot 18 meter diep zonder huis). De action cam hebben we 2 keer gebruikt en is toen door de zee verzwolgen :-( We hebben wel een video van het bezoek. Morgen gaan we nog een dorpje bezoeken dus maken we nog wat filmpjes.

Ron 2014-04-25 11:27:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.