Dag 9: naar Knokke-Heist.

Nederland, Cadzand-Bad

Vandaag gaan wij naar Knokke aan de Belgische kust. Een aantal jaren geleden zijn wij hier ook eens naar toe geweest.
Van ons uit is het minder dan een half uur rijden met de auto.

De plaats heet tegenwoordig Knokke-Heist. Beide badplaatsen zijn aan elkaar gegroeid en hebben samen 12 kilometer strand. Dit is de meest trendy kustplaats van België. Mensen die van simpel houden kiezen voor Heist, wil men luxe, dan kiest men voor Knokke. Knokke is de duurste badplaats aan de Belgische kust. Het is wat we noemen een mondaine badplaats. Er rijden dan ook veel luxe auto's rond.

In het centrum van Knokke stallen wij de auto ondergronds in een parkeergarage bij het stadhuis en lopen de Lippenslaan in. Een keurige laan met aan beide zijden luxe gebouwen en appartementen met zowel eenvoudige, als exclusieve winkels van de grootste internationale, gerenommeerde topmerken. Deze laan lopen wij helemaal af naar de kust, naar de boulevard. Deze lopen wij op en kijken er wat rond. Het is er gezellig druk, tijdens lunchtijd zijn de terrasjes goed bezet.
Langs de boulevard staan dranghekken opgesteld. Dit weekend wordt er het triatlonfeest 'Ironman' gehouden.
Als je zo op de boulevard loopt, zie je nauwelijks iets van het zandstrand, zeker nu het vloed is, want het strand is volgebouwd met strandpaviljoens en badhuisjes. Ondanks dat het zaterdag is, is er bij de paviljoens niet eens zo veel te doen, wij zien veel onbezette loungebanken en ligstoelen.

Zelf gebruiken wij een croque-madame en iets te drinken bij Brasserie Van Bunnen op het terras.

Na verder nog wat rondgekeken te hebben zoeken wij de auto weer op en gaan naar een Carrefour-market, een supermarkt, om een aantal boodschappen te doen, waaronder een aantal pakjes LU-Petit Beurre-koekjes, die ik zo lekker vind en bij ons in Nederland niet kan verkrijgen.

In de namiddag zijn wij weer thuis.

's Avonds regent het een tijdje flink.

Temperatuur vandaag: 23 graden.
Vandaag gereden: 38 kilometer.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

jaha, knokke is mij wel bekend. En niet alleen van het casino....de concertzaal wel te verstaan.!!! Schattig die poes met "siesta-beach" Ik denk dat het erg rustig was daar omdat in belgië de scholen allemaal op 1 september weer beginnen. Na 2 maanden vakantie. Maar wel zo lekker rustig. Anders kun je er over de hoofden lopen....( net als in de kalverstraat, a,dam)

Bernardina 2023-09-17 10:56:57

Zo'n poes is bij ons ook welkom.

Paul&Poeske&Dibbes 2023-09-18 08:03:04
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.