Dag 2: bezoek aan de plaats Cochem.

Duitsland, Ediger-Eller

Een ander bed dan thuis is altijd weer wennen. Wij doen rustig aan, ontbijten, en drinken koffie met een spelletje Rummikub.
Het is behoorlijk bewolkt.
Ook al zie je geen straatnaambordjes op het vakantiepark, toch hebben de straten namen. Zo ontdek ik dat ons tijdelijke huis is gelegen aan de Bienenlay. Ik vind dat een vreemd woord; wat betekent 'lay' in het Duits? Het woord 'bienen' is naar het Nederlands vertaald: 'bijen'. Dat is toch wel heel bijzonder.

Vandaag willen wij de historische stad Cochem bezoeken. Deze ligt circa 6 kilometer ten noorden van ons huis, aan de Moezelrivier.
Omdat ons vakantiepark een kleine 200 meter boven het plaatsje Cochem ligt, slingert de tweebaansweg zich met haarspeldbochten naar beneden. Op sommige plekken is de weg best steil.

In Cochem zijn meerdere parkeerterreinen, waar men maximaal 2 of 3 uur betaald mag staan. Wij weten niet hoe lang wij willen blijven en kiezen vlakbij het centrum voor een parkeergarage, dan hebben wij geen tijdsdruk. Het is er druk, op de bovenste, zesde verdieping zijn nog plaatsen vrij. Parkeren kost EUR 0,60 per half uur, dus dat valt wel mee.
Wij gaan het oude centrum in en lopen door smalle straten met veel winkels en restaurants. Er zijn veel vakwerkhuizen, oude poorten, een kerk en de rechthoekige Marktplatz met fontein en raadhuis. Het is een toeristisch stadje en er zijn veel mensen op de been. Behalve Duits is er heel veel Nederlands te horen. Hoe druk zal het hier wel niet in het vakantieseizoen zijn?

Cochem ligt aan de Moezel, er varen diverse grote rondvaartboten. Over de rivier zijn 2 bruggen, die naar andere delen van de stad leiden.

Het hotel Müller heeft een restaurant, met het terras op een balkon op de eerste verdieping, met uitzicht op de Moezel. Daar gebruiken wij een lekkere lunch. Allebei nemen wij een Flammkuchen, Rina met een alcoholvrij biertje en ik met een glas heerlijke Moezelwijn erbij.

Na de lunch lopen wij langs de Moezel, er is een parkachtige strook met gras, perken met bloeiende planten en er loopt een fietspad.

Bij de rooms-katholieke St. Martinuskerk staat een deur open en lopen wij even binnen. Het interieur is vrij sober, Rina steekt een kaarsje op.

Als wij bij de Skagerakbrug komen staat er een toren, waarin een trap is die voor wandelaars naar het hoger gelegen brugdek voert. De binnenzijde is voorzien van een kleurrijke muurschildering. Wij gaan de trap op en maken vanaf de brug een stel foto's, onder andere van de Moezel met het beeldbepalende kasteel, de Reichsburg Cochem, die 100 meter boven de stad uittorent. Het eerste deel van de burcht werd naar waarschijnlijkheid omstreeks 1100 gebouwd. Als het een keer wat zonniger is, denken wij de burcht te gaan bezoeken. Nu vinden wij het weer er te somber voor.

In het parkje langs de Moezel bij de rondvaartboten staat een pizzadozenverzamelstellage. Lastig om uit te leggen wat dat is, dus kijk op de foto's.
Het blijft dik bewolkt, soms is het even iets lichter, wij hebben zelfs even een beetje drizzelregen.

Als wij de auto weer hebben, rijden wij even naar een ander deel van Cochem, aan de andere zijde van de Moezel, en lopen voor een paar boodschapjes binnen bij een heel grote drogisterij en daarna bij de REWE, een heel grote supermarkt.

Als wij terug zijn op het vakantiepark maken wij in de namiddag een wandeling over het park. Met een kleine 10 minuten lopen zijn wij bij het parkcentrum, waar de parkreceptie zich bevindt, evenals het restaurant, een supermarkt, overdekt zwembad, binnenspeeltuintje, 2 kegelbanen, midgetgolfterrein, alles in mini-uitvoering.
In een kleine setting is een animatieteam een paar kleine kinderen aan het vermaken met Koos Konijn, de Roompot mascotte. Die in de winkel ook te koop is als knuffel.
Het vakantiepark heeft rondom een golfterrein, waar wij een aantal mensen zien golfen.

De avondmaaltijd gebruiken wij thuis en de avond vullen wij met lezen (Rina - goed boek), dit verslag maken (Marco) en op de Tv zijn ook alle belangrijke Nederlandse zenders te ontvangen.

Vandaag gereden: 25 kilometer.
Het weer: bewolkt met een half uurtje een miezertje; temperatuur tot 23 graden C.Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Die Duitse stadjes hebben altijd zoveel sfeer. Leuk! Misschien is 'lay' wel verwant aan 'lei', zoals veel Belgische straten heten. Het is dus voor jullie alweer echt vakantie. Geniet ervan. We zien dat dat weer prima lukt. Grtzzzz!

Fredo 2023-05-24 09:22:36

Reuze leuk om weer met jullie op vakantie te zijn, en dit stadje te leren kennen. Inderdaad, wat een drukte nu al. Mooi die vakwerkhuizen.

Paul&Poeske&Dibbes 2023-05-25 08:52:59

Wat een schattig plaatsje. En wat zijn eigenlijk flammkuchen 🤗. Ziet er uit als een pizza. @Marco, hoe gaat het met zo veel lopen?

Els 2023-05-25 09:43:19

Wat dacht je van "binnenlaan.?" mooi daar, ja.! en lang geleden heb ik aar met Ma ,Pa en Nicola ook nog een tocht op de moezel gemaakt. Dat was ,n keer in september. Ook aardig rustiger en wij hadden prachtig weer.!!

Bernardina 2023-05-28 20:01:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.