Zaterdag 30 juli 2022

Botswana, Paje

De hornbils en apen zitten weeral klaar om ons uitgeleide te doen. De vogels gaan zelfs op de spiegel en klink van de auto zitten.

Vandaag moet we vrij ver rijden, zo een 385 km, maar allemaal over baan, dus het zal goed voorruit gaan.

Normaal moeten we in het dorp Kamaga de ferry nemen om de rivier Boteti over te steken, maar de ferry vaart niet omdat er te weinig water in de rivier staat en men zegt dat we er gewoon door moeten rijden.

We vragen uitdrukkelijk of het water toch niet te diep is en men verzekert ons dat we er met alle gemak door kunnen.

Zo gezegd zo gedaan, alhoewel we vonden dat het water toch nog vrij diep was...

De volgende uren is het gewoon eigenlijk kilometers vreten op een grote baan waar weinig of niets te beleven valt, buiten het passeren van een vet fence, waar men er vandaag ook geen zin in schijnt te hebben, want ze laten iedereen door
.
Kort na de middag komen we aan in het Khama Rhino Sanctuary, waar vooral de witte ( maar ook enkel zwarte) neushoorns beschermd worden.
We rijden het ganse park rond en spotten al vlug enkel witte neushoorns. Het is een kleiner maar gezellig park waar we ook goed zicht hebben op giraffen, gieren, oryxen, impala’s enz en ook de birdhide is de moeite om te zien.

We gaan op tijd naar het restaurant in de hoop dat ze hier Wifi hebben en ja hoor! Alleen gaat alles zeer traag het duurt 1,5 uur om 2 blogs online te krijgen....

Het is pikdonker wanneer we buiten komen en moeten toch nog even rijden tot aan onze kampplaats, waar we de tent ook nog moeten opzetten.
Gelukkig duurt dit niet te lang, temeer daar het ondertussen 8 graden koud is geworden, dit is bijna 20 graden verschil met de temperatuur tijdens de dag.

Dit wordt thermisch ondergoed aantrekken vannacht!

Dit is onze laatste nacht in de tent en onze laatste nacht in Botswana. Morgen gaan we terug de grens over naar Zuid Afrika en rijden richting Mirakele NP
Ja.... De terugtocht is stilaan aangevangen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.