Udawalawe

Sri Lanka, Udawalawe National Park


We worden vroeg wakker van de opkomende zon boven de zee. Effe uit bed om een foto te nemen maar we besluiten maar op te blijven. We moeten er rekening mee houden dat het ontbijt hier heel traag verloopt en we toch een 170 km moeten rijden.

Het is 8 uur wanneer we Arugam Bay verlaten.We zijn nog maar pas weg of we zien dat we moeten tanken... maar waar? We komen niets tegen...Het wordt wat spannend maar we vinden een tankstation voor het te laat is.

We tuffen voort en tegen de middag bereiken we Udawalawe. We moeten wel wat zoeken naar ons hotel: Gayan's hotel. We zijn veel te vroeg, de manager is er nog niet maar we worden heel vriendelijk ontvangen door 2 jonge kerels die prompt een vers watermeloensapje voor ons maken.

Het ziet er hier wel wat raar uit, et hotel heeft....2 kamers en een terras met 2 tafels om te eten. De kamer daarentegen is zeer ruim en krakend proper!
H
ier zitten we dan in the middle of nowhere en onze safari gaat pas om 15 uur. Dan maar wat lezen.
Ondertussen is de manager aangekomen en vraag ons al te kiezen voor het avondeten. De kaart is zeer ruim maar we vragen hem een echte Sri Lankaanse curry mett kip te maken, zoals hij voor zichzelf zou doen. We zijn benieuwd.

Klokslag 15 uur arriveert onze Safari jeep met chauffeur en de hotelmanager gaat mee als gids.
We rijden het nationaal park binnen, het landschap is ook hier weer totaal anders. Eerst rijden we door een soort van hoge struiken, dan komen we vlaktes met meren tegen, dan groene vlaktes, zeer gevarieerd en ongelooflijk mooi. Ik vrees dat de foto's de sfeer hier niet kunnen weergeven, zo weids, soms zelfs wat onwezenlijk.

We zien enorm veel dieren, uiteraard olifanten maar ook buffels, waterbuffels, krokodillen, schildpadden, papegaaien, een mangoest, hertjes, ibissen, toekans, pauwen, jakhalzen, ooievaars, enz enz.
We zien de dieren hier echt in hun natuurlijke habitat en onze chauffeur neemt overal tijd om de dieren te naderen en we krijgenzelfs uitgebreide uitleg.
De tijd vliegt zo om! Dit park is echt een topper!

Tijd om even te douchen en tegen 19 uur worden we aan tafel verwacht.
Hier vragen ze zelfs niet wat we willen drinken, we krijgen automatisch water!

De curry is wel heel lekker, veel groenten, iet of wat pikant maar ook hier slechts 2 kleine stukjes kip per persoon. Maar we hebben voldoende.
Veel is hier voor de rest van de avond niet te beleven, de blog maken ,nog wat op het terrasje zitten en vroeg gaan slapen

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.