17 augustus 2019 Georgetown Penang

Maleisië, Georgetown


Vandaag de hele dag tijde om Georgetown te verkennen.

Na het uitgebreide ontbijtbuffet kunnen we er tegen.

We beginnen met de Chinese Clan Jetties, wat eigenlijk verschillende Chinese gemeenschappen zijn die hun huizen op stelten aan het water hebben gebouwd.We bezoeken er 3, waarvan 1 erg toeristisch is en die hun woningen hebben omgebouwd tot winkeltjes. Bij de twee anderen is het zeer rustig er is zelfs geen toerist te bekennen.

Het is alleen vreselijk warm vandaag en we moeten dan ook liters en liters drinken om er wat tegen te kunnen.

Hierna bezoeken we verder het oude deel van Georgetown, we gaan van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid en ik denk dat we ze wel oneveer allemaal hebben gehad.
Ik spaar het jullie om ze allemaal op te noemen, ik laat gewoon de foto's voor zich spreken.

Na een 16 km in de hitte te hebben gestapt zien we het niet meer zitten en gaan we terug naar het hotel voor een platte rust bij het zwembad. Dit doet goed!

Vanavond terug even de stad in om te gaan eten, het wordt Mexicaans,,lekker en eens iets anders. Zelfs als we 's avonds terugkeren naar het hotel lekken we weer van het zweet! het is niet zozeer de warmte ( ook maar die zijn we al gewoon)maar het is hier vreselijk vochtig.

Georgetown heeft zeker ons hart gestolen, het is enorm gezellig er hangt wat een hippiesfeertje op sommige plaatsen maar langs de andere kant heeft het soms ook iets mondains. Prachtige oude gebouwen, veel streetart, en natuurlijk massa's tempels van allerlei religies, grote mansions in Engelse stijl, foodcourts enz, enz.

Morgen gaan we met de auto een toertje doen op de rest van het eiland Penang. Tot morgen!


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.