Trincomalee-Nilaveli

Sri Lanka, Nilaveli


Vandaag staat een uitstap naar Trincomalee op het programma.

Maar alvorens te vertrekken gaan we horen of we toch niet onze kamer met A/C kunnen houden, maar dit blijkt niet het geval te zijn. We moeten dus alles inpakken, onze bagage bij de receptie achterlaten en de andere kamer zou tegen de middag klaar zijn. Voor ons geen probleem we gaan toch op uitstap.

Eerst gaan we bij de driver's quarters onze auto wat afspuiten, kwestie van een proper zicht te hebben en we zijn weg.
Onderweg naar Tricomalee zien we meer koeien dan auto' s op de weg.

In Trincomalee gaan we eerst naar Fort Frederick. Dit fort is evenwel nog in gebruik en we kunnen er enkel doorrijden. Aan het einde van de weg loopt dit uit op Swami Rock, een grote klif van waarop er een prachtig zicht is op de zee.

Bovenop deze klif staat uiteraard nog een tempel de Koneswaram , een hindoe tempel. We parkeren en lopen eerst door een straat met kraampjes, precies Scherpenheuvel hier. We bereiken de tempel, schoenen uit en de hete stenen trotseren met de blote voeten.

De tempel zelf staat onder een soort van hangar en binnenin allerlei kitcherige bontgekleurde beelden. Binnen mogen we geen foto's trekken maar we kunnen hieraan deels ontsnappen door van buiten uit achter ,de tralies foto's te nemen.
We rijden nog wat rond in Trincomalee, maar dit is eigenlijk een vuile stad, overal ligt zwerfvuil en hebben het vlug bekeken.

Verder naar de Hot Wells van Kanniyai. Ook hier is een massa volk en weer en verplichte straat met kraampjes.
We zien hier een stuk of zes kleine putjes in de grond waaruit de mensen met een emmer water scheppen en over hun hoofd en lichaam gieten. Meer is hier eigenlijk niet te zien , alhoewel voor de mensen hier zijn wij precies de attractie...
Daarnaast zijn er precies nog afgesloten wasgelegenheden apart voor mannen en vrouwen en waar men zeep mag gebruiken. We vermoeden dat al die mensen hier hun gewoon komen wassen.

De volgende stop is Velgam Vihara. We begrijpen niet dat dit in de reisgids is vermeld. We zien een afgrijselijk lelijk boeda beeld, een kleine stoepa en iets verder is er een soort van kot waarin men foto's ziet van de oorlog en waarin men een donatie vraagt voor de tempel die daar nog moet komen...
Gewoon onderweg hebben we veel mooiere dingen gezien.

Terug richting hotel, waar we nog een 10 tal km veder rijden tot een vlakte waar men aan zoutwinning doet. We kunnen er slechts van ver een blik op werpen want alles is afgesloten.

In het hotel krijgen we onze nieuwe kamer toegewezen... deze heeft niet alleen geen A/C maar blijkbaar ook geen warm water en de badkamer ziet er toch vrij onderkomen uit. Ook geen ijskast. Gelukkig is het maar voor 1 nacht.
We spenderen de rest van de namiddag aan het zwembad en luieren gewoon.
Vanavond terug een buffet. We verblijven vandaag dan wel in een 3e klaskamer maar het eten blijft alleszins 1e klas.
Nog langs de lobby om de blog op te laden en weer vroeg gaan slapen want morgen moeten we ver rijden.
We hopen alleen dat het in de kamer niet te warm is want buiten is het zelfs ' s nachts nog gemakkelijk 28 graden


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.