3 augustus 2019 Kuala Lumpur

Maleisië, Kuala lumpur

Weeral moeilijk in slaap geraakt gisterenavond met als gevolg dat het weeral ruim na 9 uur is als we wakker worden. Zouden we dan toch oud worden????

Het ontbijt kunnen we nemen in de lounge wat het voordeel heeft dat er daar maar 20 tafeltjes staan en bijna 180° zicht heeft op de stad. De dag kan niet beter beginnen.

We bestellen een Grab richting Merdeka square, dit is een soort van Uber , gaat heel vlot en we worden voor minder dan 2 EURO naar een ander deel van de stad gebracht. Wij zijn fan!

Eerste halte Merdeka Square . Wat is alles hier ruim! We bewonderen de prachtgie Sultan Abdul Samad Building en de Royal Selengor club aan de overzijde. Als eerste indruk van het koloniaal deel kan dit wel tellen.

We slenteren verder naar de Jamek Moskee, prachtig gelegen aan 2 rivieren. In de moskee moet ik mij weerom omkleden en het is ongelooflijk zweten...

Volgende stop is de Chan See Shu Yuen tempel, alhoewel dit geen echte tempel is, en inderdaad... er zitten hier en daar gewoon chinezen te eten en in het midden is er een soort van schrijn.
Het begint plots te gieten! We wachten even en gaan verder via de Kasturi street( overdekt) tot in central market. Hier is vooral toeristenbrol te koop, maar het regent nog steeds en het is overdekt.

Verder lopen we via Petalin street Chinatown binnen. Deze straat is bezaaid met allerlei winkeltjes, maar interessant zijn de kleine zijstraatjes achterin die niet zozeer op toeristen zijn toegespitst.

Verder naar de Sri Maha Mariamman tempel , wat een hindoetempel is midden in Chinatown.

Onze laatste stop voor vandaag is de nationale moskee. We moeten hiervoor een 20 minuutjes stappen doch over allerlei hangbruggen over de wegen. Deze moskee is zeer modern en vooral HEEL groot. We zijn iets te vroeg voor een bezoek door niet-moslims, dus hangen we wat in de buurt rond en wachten. Ook hier omkleden doch in de gebedsruimte zelf mogen we niet komen.

Moe gestapt bestellen we terug een Grab naar ons hotel, waar we wat verpozen in en rond het zwembad, van waaruit we eveneens een prachtig zicht hebben op de stad.
Uiteraard gaan we tegen een uur of 6 terug naar onze lounge waar we gratis cocktails en hapjes hebben....

Voor het avondeten trekken we terug richting Jalon Alor waar we nu een plaatsje zoeken dat goed is aangeschreven bij Tripadvisor. We bestellen saté's, een soort van noedels en een porridge van zeevruchten. In plaats van dessert bestel ik nog een portie kikkers met gember en pijpajuin. Heerlijk! We kijken toch wel wat raar op wanneer de mensen naast ons bij het krab een doosje plastieken handschoenen vragen.....
De dag was weer goed gevuld en hopelijk kunnen we de slaap snel vatten. Morgen bezoeken we het moderne deel van Kuala Lumpur.




Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

met jouw beeld voor de moskee Diane is de volgende reeds De Rechtbank gegarandeerd een succes !!!

Nadine 2019-08-03 16:33:35

Een portie lekkere kikkers als dessert...das wel iets speciaal...xxx

Danielle Van Meel 2019-08-03 21:10:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.