Pukeiti en Taranaki

Nieuw-Zeeland, Whanganui

Na vanochtend ontwaakt te zijn met uitzicht op zee, zijn we eerst naar Pukeiti gegaan in New Plymouth. Dit is een rhododendronpark in de middle of nowhere. Het was prachtig om te zien.
Daarna zijn we weer naar Mount Taranaki gereden, maar nu aan de andere kant. Daar hebben we twee prachtige wandelingen gemaakt. Volgens de Maori legende was Mount Taranaki getrouwd met Ruapehu, maar zij is er vandoor gegaan met Tongariro. Taranaki heeft nog wel gevochten met Tongariro, maar verloren. Daarna is hij naar het westen vertrokken, waardoor de Whanganui Rivier is ontstaan.Nu zit hij stilletjes te kijken in de verte naar zijn vrouw en zijn rivaal.
Het weer is nogal veel wind, om te kamperen is het te koud. En de luxe van een eigen toilet en douche bevalt natuurlijk ook erg.
We overnachten vandaag in een soort Hans en Grietje huisje. Je moet bukken om door de deur te gaan, maar binnen is alles aanwezig.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Als je zo'n rhododendronpark ziet krijg je alweer zin in het voorjaar. Met zoveel moois en variatie zal de tijd voor jullie wel snel gaan. Bram

Bram 2015-11-12 11:24:47

Hallo annet en kees , Zo jullie zien weer heel wat mooie dingen en wat een mooie plekken waar jullie slapen ,inderdaad makkelijk eigen douche en plee. Hier gaat alles goed nog 10 dagen dan is het voor ons weer reizen .geniet verder nog lekker ,leuk steeds de foto's en jullie verslagen te lezen .lekker die vers gerookte forel zag er goed uit .groetjes van ons

riet 2015-11-12 17:38:52

De Nieuw Zeelandse versie van de trekkershut dus, maar dan iets meer comfort. Te koud om te parkeren? Je kan toch de slaapzakken aan elkaar ritsen, of komt er dan niet veel van slapen?

Wim 2015-11-12 19:21:01
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.