Bri Bri indianen

Costa Rica, Cahuita

Om acht uur werden we opgehaald voor een excursie naar de Bri Bri indianen. We hebben een familie bezocht, die nog leeft volgens de oude gebruiken. Vijf generaties leefden in een huis. De oudste was volgens hun 111 jaar. ??? Ze gebruiken alles uit de natuur. Een blad is bijv. een bord of een bakje. Ze maken chocolade van cacaobonen. Ze lieten ons dat zien en wij mochten meehelpen. Daarna hebben we de sjamaan (medicijnman)ontmoet. De gids legde ons uit hoe je sjamaan werd. Je moet ten eerste al in een bepaalde familie geboren worden, daarna volg je vanaf de leeftijd vanongeveer 12 jaar een opleiding van 17 jaar. Al die tijd mag je geen alcohol, rood vlees en sex. Als je eenmaal sjamaan bent, kan je wel een vrouw nemen. Het was erg interessant. We kregen weer de gebruikelijke lunch bruine bonen, rijst, sla en stukje vlees. Nu zijn we net terug. Vanavond hebben we nog een afscheidsdiner, want 4 van onze medereizigers hebben de verlenging naar Panama geboekt en gaan dus niet mee naar San Jose. Morgen gaan we naar San Jose en de dag erna vliegen we al om 8.00 terug naar Nederland, waar we als alles goed gaat donderdagochtend om 8.00 uur aankomen.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Dan zit het er al bijna weer op... Maar aan de verhalen en foto's te zien hebben jullie wel veel gezien zeg, ben benieuwd naar de verhalen. Jullie hoeven niet met de trein naar huis want ik kom jullie donderdagochtend van schiphol halen. Heb een aantal uurtjes vrij van mijn werk. Weet niet of jullie dit nog lezen, maar als jullie je telefoon aan zetten zodra jullie zijn geland kan ik jullie bereiken. anders zie ik jullie wel bij de uitgang. Tot snel!!

Marja 2011-12-13 18:59:48

Zo, nu wij weer thuis zijn ben ik er even voor gaan zitten om helemaal bij te lezen. Wat een belevenissen weer. Een keer zo koken lijkt me wel leuk, maar elke dag zou ik toch wel een gedoe vinden. Al met al is het weer een avontuurlijke reis geweest. Hopelijk valt het hier in het kille, natte, winderige Nederland niet tegen en genieten jullie ook weer van de kersttijd.

MenM 2011-12-14 16:17:37

Inderdaad een indrukwekkende vakantie, dat elk land toch weer zo hun eigen dingen heeft, dacht dat jullie inmiddels toch wel zo'n beetje alles al gedaan hadden wat er te doen is op vakantie, maar weer genoeg nieuwe ervaringen opgedaan. Zal wel even afkicken zijn in Nederland, maar Anne en Guus kunnen vast zo een speciaal klusplan samenstellen! ;-) Ik heb inmiddels 3 dagen gewerkt en wat een geweldig bedrijf! Ik moet morgen om 18:30 bij de kapper zijn, maar bel in de loop vd dag nog wel even, misschien kunnen we samen eten? Geniet van de laatste uurtjes en een goede terugreis! Liefs José

Jose 2011-12-14 18:34:49

alweer de laatste pin! wat gaat de tijd toch snel voorbij, jullie hebben er wel van genoten, het was een geslaagde vakantie en jullie hebben veel gedaan en gezien, erg leuk allemaal. enne....de man in het groen is dat "die specialist"? nu in het vliegtuig maar even uitrusten en slapen, dan zijn jullie helemaal fit als je weer terug bent in ons natte kikkerlandje we zien elkaar snel!!

Toos 2011-12-15 20:30:58
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.