The Great Migration

Kenia, Masai Mara

Vandaag staat the great migration op het programma. Dit is een overtocht van 1.000.000 gnoes en 200.000 zebra's door de rivier de Mara van Kenia naar Tanzania. De dieren maken ieder jaar deze overtocht zodat ze genoeg voedsel hebben. Dit is een gevaarlijke reis want bij de rivier de Mara liggen krokodillen en leeuwen op de loer die hier ook een graantje (of zebraatje) van mee willen pikken.

De tocht daar naar toe was ongeveer 80 km lang, maar onze chauffeur zorgde ervoor dat we onderweg ook nog genoeg wild zouden zien.

Zo was er in een bos een troep leeuwen gesignaleerd, die redelijk verborgen lagen. Maar niet voor onze chauf, die met zijn 4x4 dwars door het bos jakkerde om op ongeveer 1 meter afstand van 2 leeuwenjongen te belanden. Wie heeft er wegen nodig??

Verder kwamen we nog een cheetah met wel 6!! jongen tegen, een secretarisvogel een hyena, jakhals en de "gebruikelijke" dieren zoals olifanten, giraffen en gazelles.

Na 3 uur rijden kwamen we de eerste dieren van de great migration tegen en kwamen we er achter dat naast gnoes en zebra's ook de vliegen meededen aan de great migration. Het was echt fantastisch om te zien hoeveel dieren er aan mee doen. Op een gegeven moment liep er een kilometerlange rij van gnoes richting de rivier de Mara. Machtig mooi om te zien!

We hebben hier vlakbij nog gepicknickt met ons lunchpakketje voordat de regen losbarstte. Zo zie je dat we ook niet alleen maar mooi weer hebben gehad.

Op de terug weg weer heel veel mooie dieren gezien (het werd bijna een soort van gewoon om al die dieren te zien). En de rest van de avond hadden we geen safari en hebben we ons vermaakt bij de openhaard, kijkend naar bush baby's. Een soort van aap\eekhoorn\ kat.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Wat een geweldige tocht moet dat geweest zijn. We kennen natuurlijk wel de verhalen over de trek van de beesten, maar als je het in het echt ziet zul je je toch wel heel klein en nietig vinden bij zo'n kilometerlange rij. Het geeft denk ik ook een geweldig indrukwekkend lawaai. Tjah, als je al die dieren om je heen maar gewoon begint te vinden wordt het wel tijd om weer met beide benen op de hollandse klei terecht te komen. Ik ben wel blij dat ik ondertussen weet dat jullie weer heelhuids terug zijn als ik de foto van de leeuwekop zie: applaus voor Anne.

MenM 2010-10-24 12:23:48

Ik dacht dat ik op het laatst nog een reactie zou schrijven, maar bij die leeuwekop moet ik toch reageren; alleen weet ik niet hoe. Is dit geweldig of ben je inderdaad zo aan al die dieren gewend dat je vergeten bent dat ze misschien ev. ook nog wel eens gevaarlijk zouden kunnen zijn!!! Als foto geweldig, maar voor het overige??? tja ! Kom in godsnaamhuids thuis. td

diny 2010-10-24 18:41:28

Erg mooi!

Sanne 2010-10-24 19:48:08

Kneiters! Dat ziet er vet uit! Bijna net zo spannend als 50 km mountainbiken over de Veluwe toch?!

Jasper 2010-10-25 11:51:48

Net de lion king... Super om te zien!

Nelleke 2010-10-25 22:24:17
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.