Nieuw-Zeeland, marahau

Avonturen in het Abel Tasman N.P!


Hallo trouwe lezers,

Inmiddels zitten we in Greymouth, maar eerst maar even terug naar de afgelopen 2 dagen.

We werden 's ochtends om 8:30 opgehaald door onze guide Pascal met een wel heel bijzonder voertuig, het was een soort omgebouwde tractor, waarin we met zijn allen hobbelend naar het strand werden gebracht.

Omdat we 2 dagen weg zouden blijven, hadden we behoorlijk wat spullen bij ons. Volgens traditie had Kees weer de meeste spullen bij zich, maar met het nodige passen en meten vonden alle spullen toch een droog plaatsje. We hadden het deze dag opnieuw erg getroffen met het weer, erg zonnig (dus veel insmeren!) en vrijwel geen wind. Dus dat zee-kajakken viel qua golven ook wel mee!

Onze guide leidde ons vlak langs de kust zodat we veel vogels zagen. Ook zijn we nog enkele spannende, licht claustrofobische, grotten ingevaren. Grappig was toen vlak bij de kajaks opeens een dwergpinguin uit het water opdook! Later hebben we er nog eentje gezien die zich wel aan het uitsloven was voor zijn enthousiaste publiek!

Na 2 uur kajakken begonnen we onze bovenarmen toch wel te voelen, maar gelukkig gingen we toen vrij snel aan land. Na een kop warme chocomel, die ondanks de hitte toch goed smaakte, moesten we onze weg vinden naar Anchorage Bay waar onze boot lag. Dit was een relatief korte wandeling van een half uur, maar met 'volledige' bepakking toch ook niet niets!

Eenmaal op het strand aangekomen was het gelijk uit de kleren en in de badkleding en even lekker bijkleuren, hoewel bijkleuren? Na al die inspanning vielen de oogjes toch weer dicht.... om daarna tot de ontdekking te komen dat we toch wel erg snel verkleurd waren! We hebben de pin gezet in de baai waar onze boot lag, dus jullie kunnen inzoomen!

Om op de boot te komen moesten we de aandacht van de kapitein zien te trekken, zodat deze met een kleiner bootje ons zou ophalen. Nou dat was met van die knappe meiden natuurlijk een fluitje van een cent! Op de boot wachtte ons een heerlijke bbq en koud bier!

En toen was het zo langzamerhand tijd om onze slaaphut te gaan opzoeken. We zaten met zijn zevenen helemaal onderin de boot. Er waren precies 7 bedden weggestopt, maar ja, erg ruim was het niet. Gelukkig heeft niet de hele familie last van claustrofobie, dus kreeg iedereen een passend plaatsje. Het was een relatief rustige nacht (ondanks enkel nachtelijk geschreeuw van marja en rondspoken van josé).

Tot zover die dag! De bbq hier is inmiddels aangestoken, dus we gaan nu eerst even eten. Het is echt een supercamping hier, want ze hebben GRATIS! internet en daar zijn wij Nederlanders natuurlijk wel van onder de indruk!

Groetjes!

p.s. meer foto's volgen later!

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Beste José en familie, Leuke verhalen om te lezen en jullie hebben al heel wat meegemaakt. Misschien leuk om een boekje te maken dan kun je net zo beroemd worden als Adriaan van Dis. Hier gaat alles zijn gang. Daar wil ik je verder niet mee belasten tijdens je vakantietocht. Sint Nicolaas is weer in het land. Zijn jullie hem daar al tegengekomen of geldt dit alleen voor Europa? Passen jullie op voor het branden van de zon. Goed smeren dus anders krijg je later rimpeltjes. Nog een fijne vakantie toegewenst namens alle BEB-ers. Tussen Kerst en Oud en Nieuw neem ik vrij. See you next year!!!

Sjaak Blaak 2007-11-27 08:52:24

Wij hebben wel geen gratis internet, maar internetten er lustig op los. Dit wil je toch niet missen.Als je dit allemaal leest op een voor ons doodgewone doordeweekse dag waarop je denkt een ijverig te gaan poetsen, knipper je toch wel even met je ogen. Wat een andere wereld en wat een belevenissen allemaal. Alleen slapen in het vooronder en varen in grotten lijkt mij niets. (Over claustrofobisch gesproken). Wij zitten hier nu zo zoetjesaan in de sinterklaas/kersttoestanden. De bekende kreet in de winkel "Wilt U het in sinterklaas of kerstpapier?" klinkt weer in elke winkel. Met de bekende verbazing als je er gewoon cadeaupapier om wilt. Waarom is bij ons dan ook 3/4 jarig in deze tijd! Dat gaat nu aan jullie voorbij, maar voor Guus: zwart is helemaal in dit jaar: zwarte ballen, zwarte kaarsen, zwarte linten enz. enz. Dus je had je hart op kunnen halen. ( Waarschuwing: Maar wij hebben geen zwart!).

MenM 2007-11-27 08:56:21

Halloo, Leuk hoor om zo via deze site jullie belevenissen te kunnen lezen. Zo te zien hebben jullie het wel naar jullie zin. Ik heb nog wel een vraagje aan onze Guus, waar kan ik terecht met bug reports en tips? :) Veel plezier nog daaro! Groeten, Fesje

Feskens! 2007-11-27 13:12:13

Gaaf hoor, al die wateractiviteiten compleet met pinguins. Stiekem hoop ik natuurlijk nog op een encounter (+fotoreportage) met een zeekoe, maar of jullie daar blij van worden.... Het strand ziet er op google maps weer subliem uit: geniet ervan! @lingo-Fesje: volgens mij mag je bugs en tips mailen naar: info@inovia.nl

Nelleke 2007-11-27 17:10:33

Hoi allemaal, Wat lees ik? Zijn jullie Harry ontrouw geworden!!! Geen wonder dat je meteen gestraft wordt en door elkaar geschud wordt in een hobbelwagen. Maar het gaat steeds beter. Nu je over pinguins begint vind ik het toch wel heel leuk worden. Die zeekoeien van Nelleke vind ik maar niks; als het geen zeekoeien zijn dan zijn het lakenfelders bij Nelleke. Nee, ik zit te wachten op de mij beloofde kiwi's en misschien eventueel een koalabeertje??? Ook een paar foto's zouden welkom zijn. Je ziet het, wij zijn hier ook al totaal verwend. Maar dat ligt ook wel aan jullie. De reportage is geweldig mooi. Ik ga elke avond eerst even naar mijn computer!!! Nou dat is anders toch niks voor mij. Ik wens jullie weer veel reisplezier en tot een volgende keer.

Diny 2007-11-27 21:15:00

Zeekoe-en komen hier niet voor volgens mij, maar we hopen nog wel een walvis op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. @Fes, info@pindat.com mag ook (zie homepage).

Guus 2007-11-28 06:11:49

Zeekoeien in zee lijken me wel wat: de zee bedekt met kropjes sla en andijvie en daar onder dobberend Nellekes zeekoe. Eigenlijk toch wel een extra bezienswaardigheid. Nou je zelf een tuintje hebt Nelleke: misschien een vijver met een jonkie? Maar zonder gekheid het ziet er weer geweldig uit en zo professioneel in de kayak. Wij fietsen nogal eens langs het kanaal en zien daar vaak de roeivereniging trainen, en ik moet zeggen dat jullie spanen (of hoe heten die bij een kayak) toch beter gelijk gaan dan vaak bij de roeiboten. Dus petje af.

MenM 2007-11-28 10:19:59

Hmm, ben alleen mijn tip vergeten.. Wat had ik ook al weer bedacht.. als ik m weer weet laat ik het weten :)

Feskens! 2007-11-28 19:43:43

otter!!

Guus 2007-11-29 07:53:32
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.