Nieuw-Zeeland, Greymouth

Lange tocht naar Greymouth


Vandaag vertrokken we vanuit Marahau naar Greymouth. Dus alle spullen in Harry en opweg naar Greymouth dan maar!

Onderweg hebben we een tussenstop gehad in The Buller Gorge wat de langste hangburg is van Nieuw-Zeeland. Het was inderdaad een lange brug en nadat iedereen eroverheen was hebben we daar ovet het eilandje heen gelopen. Dit was vroeger een goudzoekersplaatsje en er waren nog een paar dingen over.
Terug naar de auto moesten we uiteraard weer over de hangbrug, maar toen besloten José en Anne om een spectaculaire overtocht te maken. We werden in een zitje gehesen en we werden naar de andere kant gebracht door middel van een kabelbaan. Dit was erg leuk en het uitzicht vanaf het zitje naar beneden was erg mooi (maar wel hoog!)

Hierna reden we verder naar Punakaiki waar de beroemde Pancake rocks en Blowholes zijn. Dit zijn stenen in de zee die lijken op een stapel pannekoeken. De blowholes waren gaten in die stenen die waren gemaakt doordat het water er iedere keer tegenaan wordt gebotst. Iedere keer neemt het water een stukje van de stenen mee, dus op een gegeven moment zullen de pancakerocks "opgegeten" zijn. De blowholes waren ook erg mooi als er water doorheen werd geduwd, wat metershoge watergolven tot gevolg had.

We gingen hierna weer verder naar Greymouth, waarbij Harry nog door een zwerm bijen is gereden, waarbij hij wel een "beetje" vies was geworden.
Toen kwamen we in Greymouth aan en kozen voor een cabin in plaats van de tent, want het waait wel erg, zo dicht langs de kust. Het weer is daarentegen erg mooi en The Wet Coast deed zijn naam dus gelukkig geen eer aan.

Groetjes,

ons

P.S.
Annet op de 110 meter hangbrug is nu hieronder te bezichtigen!

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Ik vraag me zo zoetjesaan af of er wel een soort natuur is die niet in Nieuw Zeeland voorkomt. Je leest wel dat het landschap veelzijdig is, maar volgens mij is het echt allesomvattend. En hebben jullie in de kabelbaan wel gekeken of je ogen maar dichtgedaan?

MenM 2007-11-28 15:34:29

Natuurlijk hebben we naar beneden gekeken :-)

VanRutten 2007-11-29 07:48:07

Ja maar, heeft Van Zeeland ook naar beneden gekeken?

MenM 2007-11-29 09:36:05

Ja maar heeft Van Zeeland ook naar beneden gekeken? Ik vind de foto van jullie op de hangbrug al een heel avontuur en voor mensen die niet zo van hoogt houden toch ook best een onderneming.

MenM 2007-11-29 09:38:43

Van Zeeland is niet met de kabelbaan gegaan.

Anne 2007-12-01 05:07:41
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.