Lake Nakuru

Kenia, Nakuru

Jambo!

Vanochtend er vroeg uit om te kijken of we nog dieren bij de waterpoel stonden. Nadat we een kudde buffalo's hadden weggekeken, snel ontbijten en op weg naar Lake Nakuru. Wat bekent staat om zijn vele flamingo's en pelikanen.

Onderweg zijn we dan eindelijk de evenaar gepasseerd (een keer of 10 volgens de borden langs de weg). En toen stonden we versteld van de equatorproef. Op de noorderhelft van de wereld draait een lucifer met de klok mee. 10 meter naar het zuiden draaide de lucifer tegen de klok in en op de evenaar bleef de lucifer gewoon stilstaan! Toch denken wij nuchtere Nederlanders dat het allemaal trucage is (we hebben nog naarstig gezocht naar een verborgen magneetje).

We reden verder binnendoor waarbij we langs verschillende privé parken kwamen en daar een aantal neushoorns tegen kwamen. Zwarte en witte!
Na een tijdje kwamen we aan bij Lake Nakuru. We gingen eerst even langs onze verblijfplaats was. Ook weer een tent, tja we blijven van Ruttens, maar ook weer even luxe met 2x 2 persoonsbedden en een eigen badkamer in iedere tent.

Na even bijkomen van de rit weer op weg voor de volgende safari door Lake Nakuru NP. De flamingo's vonden het een beetje te koud en te nat, dus er waren er niet heel veel. Maar toch genoeg om versteld te staan van de hoeveelheid. Met een spatje regen ging onze gids Raphael op zoek naar Rhino's en na even rijden kwamen we er 6 tegen met 2 jongen!

Toen weer terug naar het kamp voor het donker wordt. Even lekker douchen en zometeen ouderwets barbeknoeien!

Geschreven door

Al 9 reacties bij dit reisverslag

Weer een indrukwekkend verslag. Het is zoals Toos beschrijft veel in een te korte tijd. En Anne, de foto's zijn erg geweldig. Geniet ze nog even want de tijd daar is zo voorbij. We blijven benieuwd.

MenM 2010-10-20 20:42:43

Jambo - Met heel veel plezier tot nu jullie verhalen gelezen en willen jullie Alex manager van Flamingo Hill Camp de groeten doen is een goede vriend van mij. Morgen hebben jullie een lange dag voor de boeg naar de indrukwekkende savannes van de Masai Mara. Het is een weg die wij aanduiden met de Free Africa Massage. Jullie hebben al heel veel geluk gehad en ik hoop dat jullie nog een crossing van de gnoes mogen zien door de Mara rivier. Kwaheri Eric

OnsKenia - Eric 2010-10-20 22:47:23

steeds weer een reactie van jullie trouwe fans. ik weet niet hoe laat ik moet opstaan om Maria voor te zijn, maar zij zal wel een vroege vogel zijn wat betreft jullie slaapplaats, was dat echt zo luxe? met z'n 666 in twee tweepersoonsbedden? je ziet dat ik toch wel goed uitgeslapen ben! Maria, had jij dat ook in de gaten?? nee dus!!! groetjes en geniet van deze laatste dagen

Toos 2010-10-21 10:25:36

He Anne, Ik waan me weer helemaal terug met jouw verhalen. Wat zal jij genieten en is Nederland ver ver weg. Veel plezier en ik geniet nog even lekker mee!! gr. Wanda

Wanda 2010-10-21 10:53:59

Nou Toos, Deze keer was het meer een kwestie van laat naar bed gaan. Wij hebben ook even nagedacht over die bedden (Je bent toch altijd benieuwd wie er naast de tent moet slapen), maar na nog een keer goed lezen denken wij dat er drie tenten zijn met in elke tent twee 2 persoonsbedden en dat is natuurlijk wel heel luxe . En dat allemaal 'savonds nog bedacht. We zullen het nog wel horen.

MenM 2010-10-21 11:56:06

Hoi Guus, Anne c.s Eindelijk kom ik ook eens. Maar jullie zijn ook niet bij te houden. Jullie doen in een week waar een ander een jaar over doet. Het leest en kijkt als een spannend avonturenboek van vroeger. Alleen, de dierentuin is voor jullie nu natuurlijk kinderspel. Kortom, prachtige foto's en prachtige verhalen. Tja en die lucifertruc! misschien kan Koen uitkomst brengen. Die wil nog wel eens slim zijn in zulke dingen. En Toos (zeg ik maar oneerbiedig): je zult Maria nooit voor zijn, ik kan het als haar zus weten. Ik heb het al lang opgegeven. En dan nog even als rechtgeaarde peettante van Guus: wij hebben je toch geleerd om niet met je te laten spelen!!! ook niet als een soort ontwikkelingswerker. Ik wens jullie allen nog een geweldige reis toe. Groet. Diny

diny 2010-10-21 15:52:01

Hoi José! Die equatorproef, dat zit zo: Euler's formula states that, for any real number x, where e is the base of the natural logarithm, i is the imaginary unit, and cos and sin are the trigonometric functions cosine and sine respectively, with the argument x given in radians. This complex exponential function is sometimes called cis(x). The formula is still valid if x is a complex number, and so some authors refer to the more general complex version as Euler's formula. Snappie? :)

Mariska 2010-10-22 11:00:32

dat zij dat daar in Kenia niet wisten he? is toch heel simpel!! groetjes

Toos 2010-10-22 15:59:33

Weer even een reactie uit leidschendam Anne wat een mooie plaatjes verslag prettig om te lezen .fietsen via knooppunten kaarten lukt zeker niet erg maar dat komt wel weer als jullie terug zijn. GrAn en Jan.

Jan. 2010-10-22 17:00:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.