Nieuw-Zeeland, kaikoura

Met de Wilde dolfijnen zwemmen!


Vanochtend moesten we er vroeg uit, want vandaag zouden we met de Dusky dolfijnen gaan zwemmen. Om half 8 nog even bellen of het weer het wel toelaat om de zee op te gaan, maar er waren geen problemen. Dus na het ontbijt opweg naar het gebouw van /Dolphin Encounter/. En nog even onderwatercamera's aangeschaft, voor de foto's!

Eerst kregen we onze spullen voor het duiken, want 's ochtends vroeg midden op zee een duikje nemen in je zwemkleren is misschien wat fris. Dus iedereen kreeg een wetsuit, duikmuts, flippers en een bril+snorkel. Toen iedereen in zijn wetsuit was gehesen, kregen we een informatie filmpje.

Hierin werd duidelijk gemaakt dat wij eigenlijk de dolfijnen moesten entertainen en dat we dat konden doen door mee te zwemmen, te duiken en zo veel mogelijk lawaai door de snorkel te maken. Ook werd er duidelijk gezegd dat het wilde dieren zijn en hun dus niet konden voorspellen wat ze zouden gaan doen. Ook was voor vandaag weer een bericht afgegeven voor grote kans op zeeziekte, dus de pillen werden ook weer ingenomen voordat we de boot instapten. We werden onderverdeeld over 3 boten, zodat er ongeveer 12 personen per boot konden duiken.

Na ongeveer 3 kwartier varen waren we dan eindelijk bij de dolfijnen (de zeeziekte begon, ondanks de pillen, een klein beetje toe te slaan onder sommige van ons) en moesten we klaar gaan zitten om het water in te gaan. Dus duikbrillen op en snorkels in en wachten maar.

Toen de toeter ging lieten we ons in het water vallen. Het was even heel erg wennen aan het water, wat qua temperatuur eigenlijk wel erg mee viel, maar het ademen door een snorkel was even erg wennen. Na een aantal keer diep te hebben ingeademd kon het genieten gaan beginnen!

Al na een paar tellen naar beneden kijkend zag je de dolfijnen onder je door schieten. Echt in 1 woord geweldig, maar ook wel een klein beetje eng, want ze zijn toch best wel groot! Al snel was je gewend aan de dolfijnen die om je heen zwommen en kon je proberen om contact te maken. Al snel lukte mij het in ieder geval om contact te maken. Ook dit was gewoon fantastisch hoe zo'n dolfijn rondjes om je heen zwemt en je met 1 oog aankijkt! Toen de toeter ging, moesten we aan boord en vaarden we een stuk verder om daar weer met de dolfijnen te zwemmen. Dit deden we ongeveer 5 keer en iedere keer was weer een beleving op zich, het is echt moeilijk te beschrijven wat je voelt als die dolfijnen langs je scheren en contact met je maken, misschien dat de foto's wat meer zullen spreken, maar daar zullen jullie nog even op moeten wachten, want die moeten nog ontwikkeld worden!

Na de vijfde keer moesten we aan boord blijven, ons omkleden en konden we genieten van een kop warme chocolademelk en gingerkoekjes (wat goed tegen zeeziekte helpt) en de terugreis kon beginnen. De zee was toch iets ruiger geworden en veel mensen kregen last van zeeziekte, dus de emmertjes werden uitgedeeld en regelmatig verschoond. Na een uur varen konden we aan wal gaan, wat voor sommige een grote opluchting was ivm zeeziekte.

Hierna even opfrissen in het appartement en wat gaan eten, want dat zwemmen maakt je wel hongerig!

Morgen vertrekken we weer terug naar Christchurch, maar wel met een mooie ervaring rijker!

Groetjes,

Anne en de rest.

Geschreven door

Al 12 reacties bij dit reisverslag

Hoi hoi, Wat een mooi verhaal weer. Ik zou ook ooit nog wel eens met dolfijnen willen zwemmen: lijkt me zo gaaf. Ik wacht met smart op de foto's. Veel plezier nog!

Mariska 2007-12-09 11:28:10

Dat jullie ondanks de zeeziekte toch allemaal wilden gaan duiken, of was dat ook om aan de zeeziekte te ontsnappen? Ik had jullie eigenlijk wel eens bezig willen zien terwijl jullie je aan het uitsloven waren om contact te krijgen met de dolfijnen. Aangezien het intelligente dieren zijn moeten ze toch ook wel eens denken wat daar er vreeme snoeshanen in hun buurt rondzwemmen. Misschien blijven ze wel in de buurt om je in de gaten te houden. Het lijkt me inderdaad wel een beetje eng om er tussen te zwemmen, want ze zijn groot en zwaar. In de serie van Flipper, vast iedereen bekend, zag het er alleen maar gezellig uit, maar ja dat was een kinderserie. Maken ze ook zoveel hoge geluiden of heb je dat niet kunnen horen op de woelige zee?

MenM 2007-12-09 11:38:24

Hoi Anne Dat is wat anders dan de Sinterklaasspullen opruimen en de Kerstspullen tevoorschijn halen! Wat een belevenissen allemaal. Het lijkt mij fantastisch om mee te maken. Geniet er maar lekker van! Heb je straks veel te vertellen als je weer voor de klas staat. Groetjes Nelleke van de Groenehoek

Nelleke Mulder 2007-12-09 13:14:54

snik snik snik snik snik waarom ben ik nou niet mee wil ook met dolfijnen zwemmen snik snik snik snik snik

jes 2007-12-09 14:38:28

Ja die zeeziekte, dat lijkt me een ramp. Dat die dolfijnen daar nou geen last van hebben... . Overigens denk ik dat ze ook wel last zouden hebben van landziekte als ze een ritje in de auto moeten maken over een slechte weg. Zo zie je maar, iedereen is aangepast aan de omstandigheden. Jullie passen je anders ook wel aan zeg. Wat jullie allemaal meemaken. En dan te bedenken Kees dat je andere jaren elke dag hetzelfde zag. Andijvie hier, andijvie daar, soms met een randje, dan weer uitvallers. Wanneer zullen we gaan steken? Hoe zijn de prijzen?

Bram 2007-12-09 15:08:48

Hoi! Gaaf!!! Als ik al die verhalen weer lees over jullie avonturen! Tja, die dolfijnen doet het hem wel hoor, heel leuk! Ben dan ook erg benieuwd naar de foto's. Jullie zullen er mooi op staan in zo'n pakkie..hihi..!!! Veel plezier!!!

Carola 2007-12-09 16:18:43

Goed geluisterd mensen. Dat dit een geweldige ervaring zou zijn had ik al voorspelt. kinderspel is hewt natuurlijk niet, maar wel iets heel bijzonders. heel iets anders dan canyoing, maar zeker zo spannend. veel plezie ,wij genieten mee.

Bep en Johan 2007-12-09 19:15:01

Hoi Annet en familie, Wat een geweldige reis moet dit zijn zeg!!! Dit ga ik hopelijk ooit eens meemaken. Heel veel plezier nog. Groetjes Bianca

Bianca gemeente 2007-12-10 13:27:04

Na al jullie anvonturen vond ik dit het meest spannend! Ik snap zelf niet waarom, want jullie zijn nogal tekeer gegaan daar. Maar als ik me jullie voorstel daar in een ruwe zee (dat alleen al) en dan ook nog zwemmend en kontakt makend met die reuze beesten (zoals Maria al zei: natuurlijk echt geen t.v.-flippers) dan krijg ik helemaal slappe knieen. Gelukkig is alles goed afgelopen als ik het verhaal lees, hou ik me elke keer maar weer voor. Het zal best een unieke ervaring zijn, maar jullie begeven je wel in het territorium wat niet van jullie is. Ik weet niet waarom, maar ik moest ineens aan Bokito denken: die had dat vreemde vrouwsmens ook niet nodig. Maar goed:iedereen die het gedaan heeft spreekt over de bizondere ervaring. En jullie hebben er wel wat voor over gehad: al die zeeziekte en emmertjes!!! Maar ik begin nu toch te wachten op een verhaal: het was vandaag zo leuk aan het strand.

Dinyl 2007-12-10 18:04:52

Wat geweldig toch weer. Zwemmen met dolfijnen, ze zijn natuurlijk ook best groot als je ze zo dichtbij nziet en ze zijn veel behendiger in het water dan wij aardmensen!!! Ik weet nog wel dat Martijn graag uitgekozen was om in het Dolfinarium in het bootje mee te dobberen tussen de dolfijnen. Hij was toen een jaar of acht. Maar op zee is natuurlijuk nog veel echter! Prachtig.

gerda 2007-12-10 21:45:51

Jeeh, nu ik de foto van de wilde zee gezien heb en jullie die dan van die boot het water gaan, vind ik het nog een groter avontuur. Nu is water niet mijn grootste vriend,maar dan nog. Eigenlijk ben ik er voor om de dolfijnen met rust te laten, maar als je dan die prachtige foto's ziet, kan ik me ook voorstellen dat het een geweldige ervaring is om ze ook onder water bezig te zien.

MenM 2007-12-16 12:20:06

Ja Maria lach Guus maar uit als hij genietend aan het dek blijft. Dit is waarschijnlijk ook niet "jouw ding" Maar het ziet er geweldig maar toch ook beangstigend uit.

Diny 2007-12-16 16:40:30
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.