Uluru

Australië, Uluru

Vandaag de Uluru bezocht. Gisterenavond de zonsondergang en vanochtend de zonsopgang gezien. Daarna hebben we een wandeling gemaakt om de Uluru. De Uluru is een metoriet, die 346 meter boven de grond en 5 km onder de grond zit. Daarna zijn we naar Kings Canyon gereden, waar we een flitsend optreden van een hollander met een koala op zijn hoofd hadden. Zijn naam was Jan.
Morgen gaan we de Kings Canyon walk lopen. De foto's zijn niet bij de juiste dagen geplaats. Dat is een beetje fout gegaan.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Ik wist helemaal niet dat dat een meteoriet was! Dat maakt de berg (of is het dan ook geen berg?) nog interessanter. Een enorm stukje steen in ieder geval. De Uluru is toch ook een heilig object voor de Aboriginals?

Guus 2009-09-27 12:02:28

Dat Uluru een meteoriet was wist ik nog niet, zo zie je maar weer! Wel heb ik precies dezelfde foto, genomen vanaf de autoweg! Jullie hebben voor dit stukje ook een huurauto gehuurd of niet? Groetjes!

Jose 2009-09-27 16:29:09

Ik was ook zeer verbaasd en dacht het even op te zoeken in wikipedia. En ik denk dat je een monoliet bedoelt... (ow dat is het ook weer niet...) Hier nog de link voor nieuwsgierige... http://nl.wikipedia.org/wiki/Uluru

Anne 2009-09-29 20:29:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.