Joshua Tree Park

Verenigde Staten, Phoenix

Vanochtend voor de eerste keer wakker geworden in onze tentjes. Na het ontbijt en nadat we de tentjes opgeruimd hadden gingen we op weg. Bepakt met water en fototoestellen reden we door de vlakte van Joshua Tree Park. Het is toch wel bizar hoe de vlakte gevuld is met alleen maar Joshua trees en opeens vanuit het niets doemt er dan een rotspartij op. We hebben een wandeling gemaakt door de Hidden Valley, een stukje wat omheind is door rotspartijen en waar vroeger de veedieven het gestolen vee verborgen hielden. Na nog een aantal van die mooie wandelingen gemaakt te hebben besloten we verder te rijden naar Phoenix. We zijn even voorbij Phoenix gestopt om te overnachten. Dit was bij Lake Pleasant. En zoals de naam al doet vermoeden was ook de camping plesant. We hadden een plek aan het water en warme douches. We moesten wel met de auto naar de douches toe rijden, want deze lagen iets te ver om te wandelen. Omdat het al redelijk laat was geworden besloten we bij een lokaal roadhouse iets te gaan eten. De man van de receptie had ons een eethuis aangeraden waar ze goede hamburgers zouden hebben. Dus wij de auto ingesprongen en op naar die heerlijke eettent!
We reden de parkeerplaats op en zagen geen enkele auto. Toch maar gewoon de auto bij de ingang geparkeerd en naar binnen gegaan. We kwamen in een heuse Amerikaanse bar/ eettent met picknicktafels en roodwitgeblokte tafelkleden. Onze kok was een hartelijke dame zonder voortanden, maar de hamburgers waren inderdaad goed te eten!
Hierna weer terug naar de camping waar we nog genietend van een drankje aan het nakletsen waren. Toen we op een gegeven moment opzij keken zagen we 2 coyotes lopen boven op de berg!
Of het echt coyotes zijn geweest, weten we nog steeds niet helemaal, maar het heeft ons niet onthouden van een goede nachtrust. (als was het nachtbezoek naar de WC opeens een gezamenlijke activiteit, omdat sommige mensen niet meer alleen naar de WC wilden.)

Groetjes,
Anne en de rest.

Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Wel weer prachtige natuurfoto's: inderdaad steeds dezelfde boomsoort en toch steeds ander uitzicht en lucht. Is het jullie auto op de foto? Ziet er wel luxe uit en tamelijk nieuw. Dat moet best comfortabel zijn. Zo'n gezamenlijk uitje naar de wc midden in de nacht is weer eens iets anders, ik geloof dat ik ook niet zo'n held zou zijn om alleen te gaan. Dat wordt sowieso niets omdat ik nachtblind ben bedenk ik me net: hoe moet dat straks in de tent op Texel? (toch iemand mee, zelfs zonder coyotes?)

MenM 2012-05-04 22:23:53

Wat een leuke verhalen weer! Leuk om jullie weer te volgen!

Sanne 2012-05-04 23:27:33

Staat goed collega, die korte broek!!!

Valeria 2012-05-06 12:12:11

Geweldig allemaal, maar ik moet toch wat kwijt: waarom breng je je gestolen vee naar een plaats waarvan iedereen weet dat dat hidden valley is? En dan die mevrouw van de hamburgertent: ik zit maar te denken: zouden die voortanden er uit zijn omdat de hamburgers zo hard zijn of hebben ze daar ook problemen met de tandartsenzorg?? Maar jullie stellen het wel. Houden zo. Groet Diny

Diny 2012-05-06 18:42:45

Staat Guus nou tegen een cactus te wateren...? Wel een beetje respect voor de natuur tonen he ;-)

Ron 2012-05-06 22:16:51
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.