Tortuguero

Costa Rica, Tortuguero

Vandaag vroeg uit de veren. Om kwart over zes werden we al met de bus opgehaald. Onderweg kregen we een ontbijt. Daarna zijn we nog een keer gestopt bij de bananenplantages van chiquita om wat foto´s te maken. Dat mag eigenlijk niet. Een bewaker stond gelijk ons nummerbord van de bus te noteren. Over de weg is af en toe een soort rail waaraan de bananen worden vervoerd. Als er verkeer komt, gaat de rail net als een slagboom omhoog. Na het laatste uur over een erg hobbelige weg afgelegd te hebben, kwamen we bij de boot naar Tortuguero. Dan vaar je over de Prismina rivier naar Tortuguero. De boot is het enige vervoermiddel om in dit gebied te komen. Tortuguero is het gebied , waar de schildpadden hun eieren leggen. We hebben al verschillende schildpadden gezien. Na de lunch hebben we heerlijk langs het strand gelopen. Deze keer dus aan de Atlantische Oceaan. Het is hier wel erg warm met een luchtvochtigheid van 70 tot 100%. En de muggen zijn volop aanwezig. Dus lange broek en smeren met Deet. Ondanks de muggen is het toch een prachtige ervaring, zo midden in de jungle. Voor het slapen gaan, hebben we nog wat kikkers gespot.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Die bananen zijn al verpakt zie ik!

Guus 2011-12-12 15:12:02

Dus jullie reizen het merendeel via watersnelwegen! Wel bijzonder eigenlijk dat je daardoor op plekken komt waar je met de auto niet kan komen, dat zijn echt geïsoleerde plekken dan, midden mijn de jungle! Hoe zit het eigenlijk met de slangen daar? Moet je daar nog voor oppassen of zijn het alleen de muggen?

Jose 2011-12-12 18:54:35

Ik zie al dat dit niet echt een land voor mij is met al die "lieve" kikkertjes... Zo van een foto vind ik een fijne afstand :)

Anne 2011-12-14 16:22:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.