Nieuw-Zeeland, Auckland

We zijn er al!

Na aankomst in Auckland (verwachte aankomst 12.35 uur) eerst maar ff pitten :-D
De eerste paar nachtjes zitten we in het Best Western Hotel in Auckland. Midden in het centrum en super dicht bij de haven.

UPDATE
 

Hallo allemaal,


Sorry dat we jullie zo lang hebben laten wachten! We hebben al eerder achter internet gezeten, maar toen lukte het plaatsen op de site niet helemaal. Onderstaand berichtje hebben we al 2 dagen geleden geschreven.

Hierbij dan ons eerste berichtje vanuit Nieuw Zeeland. Inmiddels zijn we hier alweer 3 volle dagen en zijn we zonder kleerscheuren met de auto de stad Auckland uit gekomen. Op dit moment zitten we in Harsant Avenue, Hahei Beach.

De vliegreis viel erg mee, geen vertraging en zelfs eerder geland dan de planning was (nee, niet een de-verkeerde-wc-in-lopen-en-dan-in-de-cockpit-belanden-actie, maar gewoon voor de wind hebben!).

Het was wel erg relaxt om nog een hotelkamer in Kuala Lumpur te hebben, we moesten alleen 'even' de uitgang vinden... na ongeveer een uur rondgezworven te hebben en zo'n beetje het hele vliegveld gezien te hebben, kwamen we dan toch eindelijk bij de juiste uitgang aan. Ik heb wel eens gehoord dat het in het Azië onbeleefd schijnt te zijn om de weg niet te weten, dus misschien dat het daar aan lag dat we alle hoeken van het vliegveld hebben gezien!

Na 2 korte nachtjes landen we om 12:00 plaatselijke tijd op Auckland International Airport. Het was nog even duimen draaien, maar alle rugzakken waren gelukkig meegevlogen. En toen moesten we door de douane. Je kon er niet om heen dat het absoluut verboden was om 'organische' spullen mee te nemen, dus alle aangebroken pakjes kauwgom, menthos-rolletjes en chipszakken verdwenen rechtstreeks in de prullenbak.

Na een fanatieke speurhond te hebben afgeschud (die enkele passagiers 'zeer grondig' besnuffelde..), kwam de hele familie bij de douane-inspectie aan. Guus werd, met zijn achternaam, praktisch gelijk tot ere-burger van (Nieuw) Zeeland benoemd, maar we ontkwamen daarmee niet aan een grondige reiniging van onze 'hiking-boots'. Ook onze gebruikte tenten moesten eraan geloven, maar nu we een stukje van de prachtige natuur hier hebben bewonderd, begrijpen we wel waarom bij de grens alles zo grondig gecheckt wordt!

Geschreven door

Al 15 reacties bij dit reisverslag

Nou ja !

wimrut 2007-11-06 21:50:33

We hebben wel in gedachten met jullie meegereisd.Ginds ben je in elk geval.Groetjes aan onze nichten als jullie gaan.

Cock 2007-11-13 21:15:02

We hebben een uurtje geleden via sms gelezen dat jullie gelukkig een voorspoedige reis hebben gehad en zelfs op tijd aangekomen zijn. Maar om nu te zeggen: We zijn er al...... We hebben dat moeilijke wisselende tijdsverschil ook weer achter de rug en kunnen er gewoon 12 uur bijtellen. Is toch een stuk eenvoudiger. Iedereen rekende eerst mee wanneer jullie waar zouden zijn, maar de uitkomsten waren wel verschillend, dus dat hebben we maar opgegeven. Als jullie wat bijgeslapen zijn nog een gezellige dag in Auckland.

MenM 2007-11-14 10:09:10

hallo allemaal, Fijn dat jullie er zijn en dat de vakantie kan beginnen. Wij hebben vaak gedacht waar jullie nu precies waren en ook dat tijdsverschil kon ik niet goed met de vertrek-en aankomsttijden op een rijtje zetten. geniet ervan en tot horens,

Toos 2007-11-14 10:12:36

Dus nu is het echt: "Go for it". Ik heb ondertussen in een reisgids toevallig een reis naar Nieuw Zeeland zitten bestuderen. Kwam ik toevallig tegen. Ze deden er overigens "maar" 21 dagen over. Maar wat een land. Het heeft echt alles erop en eraan. Qua bevolking, dierenwereld en vooral natuur en dan ook nog ruimte. Dat moet het grote genieten worden. Allemaal veel groeten. Tot een volgende keer.

Diny 2007-11-14 10:47:12

He Collega! Veilig aangekomen dus. Mooi mooi mooi. En nu lekker genieten. Dat doen wij hier ook :-) Nog geen spannende updates. ....... Groetjes, Liselotte (en de rest van de bende)

Liselotte 2007-11-14 20:55:30

Na de eerste verkenning van Auckland en even bijslapen in een hotel (wel luxe hoor) begint jullie trektocht. De grote kaart van Nieuw Zeeland, die wij van Guus en Anne gekregen hebben, hebben we maar half uitgevouwen (Noordereiland) neergelegd. Dus als de bus rijdt kunnen wij jullie aan de hand van berichten of foto's op de voet (of op het wiel) volgen. De kaart is zo gedetailleerd, volgens ons kan dat dan niet missen. Geweldig, nogmaals dank voor de kaart.

MenM 2007-11-15 17:02:49

Fijn dat jullie een voorspoedige (?) reis hebben gehad. Natuurlijk was de reis lang, maar jullie zitten ook aan de andere kant van de wereld. En ik begrijp uit de bovenstaande reakties dat jullie 12 uur verder zijn in de tijd?! Simba is al aardig gewend en ze heeft nog twee ogen(!). Af en toe zijn de twee lieverdjes stevig aan het knokken, maar soms liggen ze ook even samen op de bank. Dan wel een stuk ertussen, maar toch ... We slepen de kattenbak steeds van boven naar beneden en weer terug. Je moet er wat voor over hebben. Ik vertelde Zipper dat het maar 6 weken zou duren en dat er 2 dagen van om waren. Maar ik geloof niet dat hij het helemaal begreep..... Tot schrijfs en veel plezier.

gerda 2007-11-15 20:03:38

gerda (ik dus) is de moeder van Martijn

gerda 2007-11-15 22:08:33

Fijn te lezen dat jullie goed zijn aangekomen.Door het goede computerwerk van je moeder Martijn, kan ik mee genieten met jullie avontuur.Geniet ervan .De groetjes aan allemaal en veel plezier met elkaar.Groetjes; Ineke en Aad

amkay 2007-11-15 22:56:29

Hoi hoi!! Leuk jullie eerste berichten vanuit Nieuw Zeeland te kunnen lezen en te zien waar jullie ergens zijn!! Krijg je toch een beetje een indruk... Maar tot nu toe...? Alles goed gelopen, niet teveel vertraging gehad? Nou, veel plezier de komende tijd!! groetjes carola

carola 2007-11-16 12:54:55

Kees, Annet, Waar lagen nu ook alweer die dakpannen ???

Koos 2007-11-16 20:38:56

Zijn jullie echt wel aangekomen want we horen maar niets van jullie. Wij willen nu weleens een reisverslag lezen en foto's bekijken van dat zalige land. Hier gaat ook alles gewoon door. Martien is ook al een beetje zenuwachtig geworden van de witte bergen en is nu bezig om zijn winterbanden erom te leggen. En nu maar wachten op een berichtje van jullie. groetjes,

Toos 2007-11-17 11:46:08

Hallo allemaal! goed te lezen dat jullie er inmiddels zijn. Wens jullie een hele plezierige reis toe, maar eerst even bijkomen van zo'n lange vlucht. Leuk om al jullie belevenissen te gaan volgen. Ben benieuwd! Groetjes! en schiet een beetje op met de foto's... de van Rutten's zijn niet zo geduldig:)

shir 2007-11-17 17:48:03

Werkt goed deze site! Leuk opgezet. Het is goed te volgen. Veel plezier daar in het verre maar schitterende Nieuw-Zeeland en geniet ervan. Tegen de tijd dat jullie terugkomen kunnen we waarschijnlijk wel lopen, zolang lijkt het wel zes weken!! En o ja, Koos: de dakpannen liggen in de koelkast!!!!!!

Amber en Esmee 2007-11-17 17:50:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.