Nederland, Berkel en Rodenrijs

Voorbereidingen in volle gang!


Hallo familie, vrienden, collega's en een ieder die geïnteresseerd is in onze avonturen!

Nog maar 1 week en dan verlaten we Nederland! De zenuwen zijn inmiddels toegeslagen: de dokter heeft afgelopen week de hele familie al op bezoek gehad. Niets ernstigs, maar bij het eerste genies, verstopte neus of hardhorigheid wordt direct de dokter geraadpleegd. Die dit trouwens goed oppakt en onze rugzakken 'voor de zekerheid' met nog wat neussprays, anti-biotica en inslaappilletjes (cq kalmeertabletten) verder volpropt.

Ja, de voorbereidingen vallen in het niet bij die van de reis naar Australië. Nooit gedacht dat je met zoveel dingen rekening kon houden! Alles met het oog om het huis er maar zo bewoond mogelijk uit te laten zien. Hebben nog even overwogen wat inspiratie te putten uit de Home Alone films, maar dan zou er toch iemand achter moeten blijven en we kwamen er niet uit wie dat dan moest worden.

Wie voor de planten en post zorgt, is inmiddels geregeld, maar dit is pas het begin: wat dachten jullie van:
  • koelkast aan/uit tijdens vakantie (gaat ie niet schimmelen als ie 6 weken niet wordt geopend?)
  • hoe te zorgen dat de auto's - en dan vooral die mooie Kia- niet worden gestolen? (Martien zijn vrachtwagen zal de oprit blokkeren & sleutels worden vakkundig verstopt)
  • tijdschakelaars zijn aangeschaft om met zekere regelmaat het huis te verlichten (zeker met die nieuwe weg naast de deur, dan valt dat natuurlijk direct op als het huis altijd donker is....)
  • Dat Noortje (de hond) al een half jaar eerder moest worden begraven, was tenminste 1 zorg minder.

Maar al met al zit de stemming er goed in! We kijken er heel erg naar uit!

Groetjes van ons allemaal!



Geschreven door

Al 16 reacties bij dit reisverslag

Koelkast leeg maken. (Martien helpt wel bij het bier). Dan schoon maken (of is dat teveel werk?) en dan gewoon open laten staan. Gaat dan niet stinken. Wat de Picanto betreft.......wie steelt er nou een KIA? Of het moet een collectors-item zijn omdat José er in heeft gereden.

wimrut 2007-11-06 21:47:23

Na alle reacties te hebben gelezen wordt het vast een grandiooze vakantie. Tips van vakantiegangers: - koelkast gaat niet schimmelen en de aangebroken pot augurken smaakt heerlijk bij terugkomst. -hebben jullie een lichtgevoelige weerstand in je automatische aan- en uit licht schakeling??? -Martien wat zijn jouw werkdagen/werktijden? -Teveel stess???: ik weet iemand die je plaats in kan nemen. - Relaxed, geniet en neem wat geld mee.

Vlam 2007-11-07 09:16:50

Ik rijd elke dag langs jullie huis naar en van het werk, ik zal dan even mijn gas loslaten en vanuit mijn ooghoeken het huis in de gaten houden! Gerustgesteld??? Tip: Let bij het uitschakelen van de koelkast wel op dat de eventueel aanwezige vriezer ook leeg is!!! Ik heb eens per ongeluk voor de vakantie de stekker eruit getrokken (met eten, vlees e.d. erin), en je wilt niet weten welke lucht eruit komt als je de vriezer dan na 3 weken opendoet! Is niet echt relaxed thuiskomen kan ik je zeggen! Nou nog even bikkelen voor de laatste voorbereidingen en dan lekker op pad. Ik ben best jaloers en wens jullie een top reis toe!

Fem 2007-11-07 09:17:58

Vakantiestress??? Nergens voor nodig! Laat gewoon de boel de boel en vertrek.... de "rommel" is voor latere zorg:) Maar jullie hebben er vast zin in, zo'n super avontuur in het vooruitzicht. Morgen nog even het nieuwe nichtje bekijken heb ik uit betrouwbare bron gehoord...en dan lekker genieten met z'n allen. Wens jullie een hele leuke en plezierige reis toe, met veel nieuwe indrukken en leuke ervaringen!

shir 2007-11-07 15:28:46

Hi Jos en alle andere vakantiegangers! Leuke site!! Het werkt tot nu toe goed, dus misschien nog een zorg minder!? Maar met al jullie goede voorbereidingen komt het helemaal goed... en ehh.... jullie haren zitten goed! Ook niet onbelangrijk toch...!? Ik wens jullie ook heel veel plezier met alle belevenissen daar! Maar jos, eerst naar de Crazy Pianos zaterdag, gezellig eten en dansen, gezellig! Tot dan!

Carola 2007-11-07 19:00:21

ehhh... vrijdag bedoel ik!!

carola 2007-11-07 19:00:54

Ik ben blij dat jullie zo enthousiast zijn. Zelf ben ik al vele malen in Zeeland geweest. Het is daar erg mooi. Ik ga dan meestal op de fiets via het pontje in Maassluis. Ik wil Martien wel helpen met het leegmaken van die bruine jongens. Kees zijn ogen waren telkens zo rood (van het huilen) vanwege het kostenplaatje. Om de kosten te drukken heeft hij nog snel langs de weg wat meloenen verkocht. Als Kees de zelfde jas aantrekt die hij ook naar de winterport aanheeft dan zal de groep niets te kort komen. In elke zak zit dan wel een noodrantsoen. Wij blijven jullie volgen, veel plezier.

Koos L 2007-11-08 09:00:42

hartstikke veel plezier

Cock 2007-11-08 11:11:32

wat een getob

riet 2007-11-08 16:48:37

wat een getob

riet 2007-11-08 16:48:37

riet zit te tobben

riet 2007-11-08 16:49:39

Riet wat zit je toch te tobben

cock 2007-11-08 18:22:12

Hallo vakantiegangers! Wat een leuke site! En hij werkt goed hoor! Nog een tip van mij over de koelkast: mochten jullie deze toch leeg maken, dan kun je hem het beste open laten staan met een theedoek tussen de deur. Dan gaat de koelkast niet stinken... Ik wens jullie heel veel plezier! En José: tot vanavond! Mariska

Mariska 2007-11-09 18:12:31

vakantiegangers ,hebben jullie al een beetje de kriebels ,ik hoop dat jullie vannacht toch nog lekker slapen want het duurt weer even voor je een bed hebt, we wensen jullie in ieder geval een fantastiche vakantie ,veel plezier met elkaar en een goede reis . Voor de koelkast nog een tip koffiefilterzakje met wat koffie erin is goed tegen nare luchtjes en vocht .(O,ja Cock ik heb wel gehoord dat jij ook heb zitten tobben maar dat niet kenbaar hebt gemaakt ,ja meid we worden een daagje ouder .)Genieten jullie lekker ,we kijken uit naar jullie verhalen.Riet en Henk

Riet Plooy 2007-11-11 12:14:44

wat een getob

toos 2007-11-11 15:17:31

hallo allemaal, eigenlijk had ik nog een tip voor de koelkast, maar dat is nu te laat denk. De koelkast vol bier leggen en aan laten staan. BIER stinkt niet. Het is heerlijk als je thuiskomt en je kan een koud pintje pakken. Daar heeft nog niemand aan gedacht.

Toos 2007-11-12 17:20:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.