Ons tweede thuis

Verenigde Staten, New Orleans

Hallo volgers,

Hebben jullie een leuke Hemelvaartsdag gehad?

Wij zijn vanmorgen gaan rijden naar het toetje van onze prachtige reis, New Orleans. Zei ik toetje? Zeg maar gerust TOET.

Net zoals onze eerdere bezoeken (2002 en 2017) aan deze geweldige stad voelt het ook nu weer een beetje als thuiskomen. Deze stad is anders dan de rest van Amerika.

Omdat we wat aan de vroege kant waren om in te checken zijn we eerst de Lower 9th Ward in gereden om het voormalige huis van Fats Domino te bekijken. ⚜️🎶

Dit gedeelte van New Orleans is in 2005 het hardst getroffen door Katrina. Omdat mensen dachten dat Fats om het leven was gekomen hebben ze allerlei leuzen op zijn woning geschreven. Echter was hij niet overleden, maar heeft hij wel enige dagen op zijn dak gezeten tot er hulp kwam. (Is het rondgaande verhaal)

Zijn huis is hersteld, ik weet helaas niet wie er nu wonen. Maar het moest natuurlijk even bekeken worden. Het huis bestaat uit twee delen. Een met geel en bruin en het andere deel in roze en geel.

Er is behoorlijk wat gedaan in de Lower 9th Ward om het getroffen gebied op te knappen. Maar zelfs zoveel jaren na deze ramp, zijn de gevolgen nog steeds erg zichtbaar.

Daarna hebben we een kleine snack gegeten en hebben we ingecheckt bij het hotel.

We zitten een kwartier lopen van Bourbon Street (Downtown) af, het is dus prima om dit te voet te doen.

New Orleans is niet echt begonnen als we geen hurricane hebben gedronken bij Pat O'Brien. Dus dat was het eerste doel. Heerlijk! Onderweg zijn we al 'versierd' met kettingen. 😂Wat de gebruikelijke bedoeling hier van is, moet je maar eens opzoeken. 😉

We hebben bij Pat ook wat gegeten, ik heb de meest geweldige Jambalaya ooit gegeten. 😋. Verder hebben we heerlijk over Bourbon Street geslenterd, hier en daar live muziek geluisterd en complete drumshows op straat aanschouwd.

Op naar weer een mooie dag in Nola!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

New Orleans here you come!

Charles 2022-05-28 01:32:08

Welkom "thuis" ! Heerlijk om jullie zo te kunnen volgen ! Geniet nog !

Joyce 2022-05-28 08:16:12

Leuk dat jullie nog steeds mee reizen! 😃

yvethhenk 2022-05-28 08:40:58
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.