Charlotte

Verenigde Staten, Charlotte

Hoi!

Vanmorgen zijn we op tijd in de auto gestapt, op zoek naar een ontbijtrestaurant. Bij dit hotel zit geen ontbijt, het hotel is overigens ook uitgestorven, zeker voor de grootte van het hotel.

Aangezien we al huiswerk hadden gedaan, hebben we via wat zoekwerk 🔍 op Google een leuke fifties diner gevonden om te ontbijten. Wat een goede aanbeveling vanuit Google! Een leuke zaak om te zien en supergoed ontbijt.

Daarna hebben we de Liberty Walk gelopen in het centrum van Charlotte. Er is, op de kerk na, geen enkel historisch gebouw bewaard gebleven. Alles moet dus met enige fantasie, maar de wandeltocht op zich is leuk. Hier en daar is zelfs de historische marker weg gehaald, maar met behulp van de interactieve kaart hebben we de meeste info wel kunnen vinden.

Charlotte is qua inwoners de vijftiende stad van de VS. Daar merk je niets van. Tijdens onze wandeling was het super rustig op straat. Tegen de middag werd het drukker, waarschijnlijk allemaal kantoor medewerkers die in hun pauze koffie en/of lunch gaan halen. 🍽️☕

Wij hebben geluncht bij de Market on 7th Street. De website beloofde meer dan het in werkelijkheid was. Een soort foodhall met kleine gespecialiseerde winkels werd beloofd, maar er was nog 1 winkeltje over gebleven. Ook de horeca heeft hier wellicht te lijden gehad onder Covid, drie zaken waren dicht en dat op zo'n kleine oppervlakte. Triest om te zien.

's Middags hebben we een rondje gelopen door First Ward Park en daarna zijn we naar Freedom Park gereden om te wandelen. In het tweede park hebben we veel schildpadden gezien, in meerdere maten. Eentje was nog geen 5 cm, zo leuk!

We hebben diner gehad bij McKoy's BBQ restaurant. Ook dit was een topper. Een familie restaurant dat bekend staat om de Chicken Wings. Ze waren inderdaad super.

Morgen gaan we op weg naar Gatlinburg (Great Smoky Moutains), we blijven daar tot en met de 17e. Er is van alles te doen, dus de dagen vullen zal geen probleem zijn😁

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Leuk, we kijken uit naar de plaatjes van komende dagen!!

Tim en Melissa 2022-05-12 08:02:39

Gelukkig aan eten geen gebrek. En sfeertjes opsnuiven lukt ook goed zo te lezen. Heel veel plezier in Gatlinburg ! 😘

Esther 2022-05-12 08:34:51
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.