St. Catherine's Breakwater & Mont Orgueil Castle

Jersey, Mont Orgueil Castle

De bus bevalt ons wel dus doen we nog maar een busdagje. Eerst gaan we weer terug naar St. Catherine's Breakwater, gisteren was het er zo bewolkt en nu is het prachtig weer dus dan moet het mooier zijn toch? We stappen een paar haltes eerder uit en lopen er langs het 'strand' naartoe. Tegen de tijd dat we er zijn is het bijna net zo bewolkt als gisteren. Op zee zijn zelfs drie waterhoosjes te zien, ze raken het water niet maar toch... Gelukkig valt het met de regen wel mee, een paar spatjes maar.

Rond de middag stappen we weer in de bus en gaan naar Gorey. Eerst een hapje eten aan de haven, een Danish pastry en een muffin en dan gaan we Mont Orgueil Castle beklimmen. Eenmaal boven worden we beloond met een prachtig uitzicht over Gorey en de oostkust. Het kasteel hebben we al vrij snel gezien, we blijven toch cultuurbarbaren, maar er komt nog een roofvogelshow, daar blijven we maar even op wachten. De trainers zijn gekleed in bij het kasteel passende kleding, en laten zien hoe ze de havikken trainen. Op het laatst mogen diegene die dat willen ook een handschoen aantrekken en moeten een stukje vlees vasthouden, de havik vliegt dan van de èèn naar de ander. Ik zeg nog tegen Sjaak dat tie dat ook moet doen, dat is echt wat voor hem, maar hij is druk met foto's maken. Uiteindelijk doet tie het toch, en hij vindt 't echt geweldig, zei ik het niet! Hij wil nu ook een havik...ik weet niet of dat een goed idee is met drie katten, hoewel het vogeltje wel raad met ze weet denk ik...

Wat eten we vandaag?
Sjaak: Seafood Ik: Gebakken champignons
Sjaak: Forel Ik: Kip met knoflook (lekker stinken)
Chocoladecake met vanille-ijs

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.