Briksdalsbreen

Noorwegen, Sogn og Fjordane

Alweer vroeg uit bed, 6:30, pfff, zelfs als ik moet werken kan ik nog langer blijven liggen. Probeer het maar positief te zien: zo kunnen we langer genieten van de vakantie!

Na het ontbijt weer lekker met z'n allen de bus in... We rijden eerst nog even langs de Geirangerfjord voor een fotootje. Vervolgens naar Stryn om ff wat boodschapjes te doen, gelukkig hebben ze ook hier die overheerlijke broodjes, we worden moddervet hier...

Maar al dat vet gaan we er gelijk af lopen, we gaan naar Briksdalsbreen, een gletsjer waar nog ijs ligt uit de vorige ijstijd, zo'n 600 jaar geleden. Jaja, weer opgelet! We moeten ongeveer een uur bergopwaarts lopen om uiteindelijk bij de gletsjer te komen. Je kan ook met een golfkarretje naar boven, maar dat kost 170 kronen per persoon en dan moet je nog een half uur lopen, en bovendien kunnen we wel wat beweging gebruiken! En het is een heel mooi gebied om te lopen. Het uitzicht veranderd iedere minuut.....en als je dan eenmaal bij de gletsjer bent.....wauw.....dat is zooooo mooi.....prachtige blauwe kleuren.....echt GEWELDIG!!!

Om 16:00 vertrekken we weer, we zitten nog maar net in de bus en het begint toch te stortregenen, niet normaal. Wel een goeie timing!
We overnachten in Fǿrde.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.