pindat

IJsland

17 jul 2011 - 30 jul 2011

Vriend maakt graag foto's en wilde hier als natuurliefhebber heel graag een keer naartoe. En wie ben ik om nee te zeggen ;-)

IJsland, het land van vuur en ijs. Prachtig om zijn leegte. Ik hou ervan, veel natuur en weinig mensen. We hadden al heel veel foto's gezien voor we weg gingen maar als je het met eigen ogen ziet is het zo overweldigend. Je ziet wat de al die vulkaanuitbarstingen met het landschap doen, het maakt echt indruk als je op een kilometers groot lavaveld staat waar de rook en stank nog uit de grond komt. Ik snap dat sommige mensen er niks vinden omdat het 'te kaal' is maar juist die 'kaalheid' maakt het landschap voor mij immens mooi... Dat kun je niet uitleggen, dat voel je of dat voel je niet! Ik miste de bomen absoluut niet.

Het minste aan deze groepsreis was eigenlijk de enerlaatste dag, na anderhalve week alleen maar in de natuur te zijn geweest is Reykjavik een domper op de feestvreugde. Snap dat het erbij hoort als je naar IJsland gaat maar wat mij betreft hadden we de reis daar begonnen. Maar dat is persoonlijk, heb niks met steden. Maar dat is het enige minpuntje, we hebben echt zoveel moois gezien. En gelukkig houdt niet iedereen hiervan, IJsland is machtig mooi en moet niet volgebouwd worden met toeristenoorden...

De foto's die bij de reisverslagen staan zijn maar een kleine impressie!

Album bestellen

Bestel van deze reis een prachtig fotoalbum. Hierin staan alle reisverhalen, foto's en locaties van deze reis. Het album wordt automatisch voor je gemaakt zonder dat je hier iets voor hoeft te doen.

Maak een fotoalbum van deze reis

Andere reizen van Droomreizen