Lom, Geirangerfjord & Alesund

Noorwegen, Alesund

Pfff, we worden om 6:00 gewekt, het moet niet gekker worden. Na een simpel ontbijtje gaan we op weg naar Geiranger. We rijden via èèn van de hoogste bergwegen dwars door de Jotunheimen naar Lom, waar we een koffiestop hebben. Wij hebben geen tijd voor drinken, wij gaan fotootjes maken, er is een mooie waterval en er staat een staafkerkje, dat doet 't altijd leuk op de foto.

Vervolgens verder naar Geiranger waar we om 12:30 op de boot stappen voor een boottochtje van een uur. We varen langs "de" waterval van Noorwegen: Syv Sǿstra, oftewel de zeven zusters. Daartegenover is nog een waterval die "de vrijer" heet omdat tie nooit bij de zeven zusters kan komen, LOL. Je steekt nog 's wat op als je oplet!

We steken nog een paar fjorden over voor we uiteindlijk in Ålesund aankomen. Daar rijden we eerst een berg op voor een geweldig uitzicht op Ålesund.
Deze dag was toch wel zoals we ons Noorwegen herinnerden:
hoge bergen,
prachtige fjorden,
besneeuwde bergtoppen,
ruig landschap,
kilometers onbewoond gebied
en miljoenen bomen
ECHT PUUR NATUUR DUS!
En zo zien we het graag, puur natuur = puur genieten!!

Wat toch wel een stuk minder was, is dat er vandaag een duitse toerist is verongelukt in de Geirangerfjord. Ze waren aan het kanoën toen er een steenlawine op hen afkwam. Èèn van de jongens heeft het dus niet overleefd. Ze waren net een paar uur in Noorwegen. Het gebeurde bij de Syv Sǿstra, vlak nadat wij daar langs waren gevaren. Dat is toch een raar gevoel, wij waren aan het genieten van de omgeving en ondertussen gebeurd dit dus.....

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.